Volledig scherm
Dokter McNeeley heeft nog maar één keer getweet. Maar als hij het doet, doet hij het met de precisie en de fijngevoeligheid van een neurochirurg. © P. Daniel McNeely Twitter

Neurochirurg verovert hart van 8-jarige door teddybeer te opereren

Een Canadese chirurg verovert momenteel heel wat harten met het 'opereren' van een knuffelbeertje van een ziek kind. ,,Als je patiënt je vraagt of je ook zijn teddybeer kan genezen voor hij in slaap wordt gebracht… Hoe kon ik nee zeggen?''

De 8-jarige Jackson McKie heeft de hersenaandoening Hydrocefalie, waarbij te veel vocht in de hersenen zich opstapelt. Het jongetje werd net naar de operatiezaal gevoerd voor een operatie toen hij met smekende oogjes naar zijn dokter keek. Of die ook even zijn beer Little Baby kon genezen? 

Ook al had neurochirurg Daniel NcNeely geen ervaring met het opereren van knuffelbeesten, hij waagde zich met plezier aan de spannende behandeling van de pluizebol. Hij is dan ook dikke vrienden met diens baasje, die hij al sinds zijn geboorte behandelt. De teddy kreeg uiteindelijk de diagnose ‘scheur in onderarm’ en kreeg voor de zekerheid een zuurstofmasker op tijdens de ingreep. De tweet over de berenoperatie ging in no-time viraal. 

De familie van Jackson is heel dankbaar dat de neurochirurg zo ver ging om hun zoontje minder nerveus te maken tijdens een heel beangstigend moment. ,,Hij was echt trots en legde Little Baby vol trots weer naast hem in bed'', vertelt vader Rick McKie aan CBC.

Zowel Jackson als Little Baby blijken beresterk. Beide patiënten herstellen goed na hun operatie.