Volledig scherm
© AFP

Nice herdenkt in het wit slachtoffers terreuraanslag

foto'sZeker duizend mensen zijn vandaag bijeengekomen in de Zuid-Franse stad Nice om steun te betuigen aan de slachtoffers van de terreuraanslag op 14 juli. Daarbij vielen 85 doden en meer dan 400 gewonden.

De bijeenkomst, georganiseerd door particulieren, vond aan het eind van de middag plaats aan de muziekkiosk van de jardin Albert-1er, die sinds de aanslag een herdenkingsplaats geworden is. De politie was in groten getale aanwezig.

De meeste mensen waren in het wit gekleed en sommigen droegen witte ballonnen of witte rozen. De organisatoren lazen de voornamen voor van alle slachtoffers, die tussen de 2 en 90 jaar oud waren. Daarna werd er gezongen voordat gedurende een minuut geapplaudisseerd werd, gevolgd door een minuut stilte. Enkele politici zoals de burgemeester van Nice woonden de herdenking bij.

Op de avond van de Franse nationale feestdag reed de 31-jarige Tunesiër Mohamed Lahouaiej Bouhlel op de boulevard van Nice met een vrachtwagen in op feestende mensen. Bouhlel werd ter plekke door de politie doodgeschoten. Zes mogelijke medeplichtigen zitten nog vast. Volgens de extremistische beweging Islamitische Staat trad Bouhlel op als 'soldaat van IS'.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm