Volledig scherm
© getty

Niet Máxima, maar Franse minister uitgejoeld in Parijs

UpdateHet was niet prinses Máxima die gisteravond werd uitgejoeld in een Parijse concertzaal door een deel van het publiek, maar de Franse minister van cultuur, Frédéric Mitterrand. Ook riep er iemand 'Vive la republique!'.

Societyverslaggever Marc van der Linden twitterde dat Màxima schrok van het gejoel en dat er korte tijd verwarring bij haar en de aanwezigen was voor wie het fluitconcert bedoeld was.

'Arme Máxima. Zonder echtgenoot in Parijs, uitgejoeld bij binnenkomst in concertzaal en dan roept er ook nog iemand: Vive la republique! Denk dat Máxima beetje slachtoffer is geworden van Franse verkiezingsstrijd en verwend concertpubliek. Maar ze vond 't zichtbaar niet leuk', twitterde Van der Linden.

Het gejoel had echter niets te maken met de aanwezigheid van de prinses. Wel was het bedoeld voor de Franse minister van cultuur. Toen Máxima binnenkwam, was er gejoel te horen vanuit een ander deel van de zaal dat geen zicht bood op Màxima die haar entree maakte. 

Schrik
Marc van der Linden meldt later op Twitter dat het commentaar niet voor haar bedoeld was, maar dat Máxima er wel van schrok. Overigens werd de avond wel vrolijk afgesloten. 'Minister nam bij receptie het woord en gaf de schuld aan 'Salle Hollandaise'. woordgrapje, verwijzend naar presidentskandidaat Hollande', aldus Van der Linden op Twitter.

Máxima woonde in Parijs het concert bij van het Koninklijk Concertgebouworkest onder leiding van Valery Gergiev. De prinses is sinds 2005 beschermvrouwe van het orkest.

Volledig scherm
© TWITTER
  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.