Volledig scherm
Hitler tijdens een diner. © Archieffoto AFP

Nieuw bewijs: Hitler had zoon die tegen hem vocht in WOII

Nazi-leider Adolf Hitler heeft tijdens de Eerste Wereldoorlog een korte affaire gehad met de 16-jarige Franse Charlotte Lobjoie. Volgens nieuwe bewijzen zou uit deze relatie Jean-Marie Loret zijn geboren. Hitler zou dus een zoon hebben gehad, die op latere leeftijd tegen de nazi's vocht voor Frankrijk.

Het Franse Le Point schrijft dit in de laatste editie van het tijdschrift. In 1917 vocht Hitler in de loopgraven vlakbij het Franse Seboncourt. Hij ging op verlof en kwam terecht in het dorpje Fournes-in-Weppe, ten westen van Lille. Hier ontmoette hij de jonge Charlotte Lobjoie.

Interessante soldaat
De vrouw zou haar zoon later verteld hebben over de ontmoeting met Adolf. 'Op een dag was ik hooi aan het snijden met andere vrouwen, toen we een Duitse soldaat zagen aan de andere kant van de weg. Hij had een schetsblok en leek te schilderen. we vonden het allemaal erg interessant wat hij aan het schilderen was. Ik was geïntrigeerd en wilde hem graag benaderen.'

Na een korte affaire tussen de soldaat en het Franse meisje kwam Jean-Marie in maart 1918 ter wereld. Hij werd verwekt na een 'aangeschoten' avondje in 1917. Zijn moeder vertelde hem dat de relatie met Hitler niet goed was. Ze hadden vaak ruzie, ze kon hem niet verstaan en uit het niets zou hij hele redes hebben gehouden waar ze niks van snapte.

Jean-Marie werd net als andere Franse kinderen met Duitse soldaatvaders veel gepest. Zijn moeder wilde het niet hebben over zijn vader en gaf de jongen in 1930 op voor adoptie. Zo kwam Jean-Marie terecht bij de familie Loret.

Hitler als vader
De jongen groeide op en vocht tegen de nazi's in 1939 om de Maginot Linie te verdedigen. Voor ze stierf liet mevrouw Lobjoie begin jaren 50 weten aan haar kind dat zijn vader Hitler was. In een reactie op dit nieuws werkte meneer Loret non-stop om naar eigen zeggen te zorgen dat hij niet depressief werd.

Pas later ging de man uitgebreid onderzoek doen. Met behulp van wetenschappers kreeg hij het bewijs dat hij dezelfde bloedgroep had als de dictator. Hun handschriften zouden op elkaar lijken. En daarbij zouden ze ook uiterlijk veel overeenkomsten vertonen.

Uit het archief van de Duitse strijdkracht is nu gebleken dat er enveloppen met geld bij mevrouw Lobjoie zijn afgeleverd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Meneer Loret vond schilderijen op de zolder van zijn moeder, gesigneerd door Hitler. Ook werd in Duitsland een vrouwenportret gevonden van de hand van Hitler dat veel gelijkenis toonde met de Franse vrouw.

In 1981 schreef Loret het boek: Je vaders naam was Hitler. Gezien de nieuwe bewijzen waar Le Point over bericht, zal het boek vermoedelijk opnieuw uitgegeven worden. In 1985 stierf Loret op 67-jarige leeftijd. De man had kinderen die volgens een advocaat aanspraak zouden kunnen maken op de royalty's voor het boek Mein Kampf, dat Hitler schreef en waarvan er wereldwijd miljoenen werden verkocht.