Volledig scherm
Madeleine McCann, vermist sinds 3 mei 2007. © REUTERS

Nieuw onderzoek Maddie McCann: politie heeft 'persoon van belang' in het vizier

Er is mogelijk een nieuwe doorbraak in de zaak rondom de vermissing van de Britse Madeleine McCann. De Britse politie heeft 'een persoon van cruciaal belang' in het vizier, volgens de Britse krant The Times.

Madeleine - Maddie - McCann (destijds 3 jaar oud) verdween op 3 mei 2007 uit een vakantiehuisje in Portugal, terwijl haar ouders uit eten waren. Tien jaar en meer dan 12 miljoen pond aan onderzoekskosten later ontbreekt van haar nog steeds elk spoor. Maar de politie heeft nu weer nieuwe hoop en heeft de Britse regering gevraagd om een financiële injectie van 154.000 pond. Een paar dagen geleden werd dit verzoek goedgekeurd.

De hernieuwde opleving in het onderzoek heeft mogelijk te maken met de 'person of significance' die Scotland Yard op het oog heeft. Het zou gaan om iemand die 'van cruciaal belang is voor het onderzoek' volgens The Times. Wie deze persoon is of op welke manier hij of zij betrokken zou zijn, is nog niet bekend.

Nieuwe details

Ondertussen komen er ook nieuwe details naar buiten over het onderzoek. Zo zouden de ouders van Maddie en de vrienden waarmee ze uit eten waren alleen maar zijn verhoord door de Portugese politie. Dit gesprek vond plaats via een tolk. De Britten zouden zich vervolgens alleen gebaseerd hebben op de transcripties van hun Portugese collega's. ,,Dat is vragen om een hoge foutenmarge'', zo verklaart voormalig detective Collin Sutton aan de Britse krant.

Met het nieuwe geld dat is vrijgemaakt, kan het onderzoek zeker tot maart 2018 doorgaan.

 1. Protestleiders Ecuador eisen vertrek ministers

  Protestlei­ders Ecuador eisen vertrek ministers

  Inheemse protestleiders in Ecuador hebben tijdens een gesprek met de regering, dat live werd uitgezonden op tv, het aftreden geëist van de ministers van Defensie en Binnenlandse Zaken. Hun vertrek zou volgens de protestleiders een ‘sociaal vredesgebaar’ moeten zijn voor het harde optreden van de politie tegen de demonstranten die al dagenlang actievoeren tegen de regering. Sinds 3 oktober zijn bij ongeregeldheden zeven doden en 1.300 gewonden gevallen.
 1. Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strijders
  PREMIUM
  reportage

  Koerden doodsbang voor Turken en ontsnapte IS-strij­ders

  Rijdend door de straten van de Noord-Syrische Qamishli klinkt er plotseling geweervuur. Even is het stil en dan weer een luid salvo. Sommige auto’s en een jongen op een brommer rijden gewoon door, anderen keren om. Wie er schiet en op wat, blijft gissen. Binnen een paar minuten rijden pick-ups van de Koerdische militie SDF door de straten. Ook ambulances. Auto’s toeteren, mannen schreeuwen. Tussen de huizen staan bewapende strijders.De meeste winkels zijn dicht.
 2. Grote paniek na schietpartij in winkelcentrum Florida: bezoekers geëvacueerd

  Grote paniek na schietpar­tij in winkelcen­trum Florida: bezoekers geëvacu­eerd

  In een winkelcentrum in het centrum van de plaats Boca Raton in de Amerikaanse staat Florida is vanavond (Nederlandse tijd) grote paniek uitgebroken nadat bezoekers hadden gehoord dat iemand ze schreeuwend probeerde te waarschuwen voor een gewapende schutter. Ook zouden schoten zijn gehoord. De politie rukte met man en macht uit en de gigantische shopping mall werd per direct geëvacueerd. Een uitgebreide zoekactie leverde uiteindelijk één slachtoffer met een schotwond op.
 3. Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermogen van kleuter mag abortus ondergaan

  Unieke uitspraak Britse rechter: volwassen vrouw met denkvermo­gen van kleuter mag abortus ondergaan

  Een Britse rechter heeft artsen van een ziekenhuis in het noorden van Groot-Brittannië toestemming gegeven een abortus uit te voeren bij een jonge vrouw die drie maanden zwanger is en de verstandelijke vermogens van een kleuter heeft. De unieke uitspraak is met gemengde gevoelens ontvangen. Tegenstanders van het laten weghalen van ongeboren baby's vinden het oordeel van de rechter slecht en in strijd met religieuze principes.