AP
Volledig scherm
© AP

Nieuw sanctiepakket tegen Rusland: prijsplafond voor olie, importverbod op staalproducten

Een prijsplafond op Russische olie en een uitgebreid importverbod op Russische staalproducten zijn de belangrijkste onderdelen van een nieuw sanctiepakket tegen Rusland, waarover de 27 EU-lidstaten het zojuist eens zijn geworden. Dit achtste pakket, aldus de Europese Commissie, kost Rusland opnieuw 7 miljard aan inkomsten.

49 reacties

 • Roelof Bagnay

  2 maanden geleden
  Poetin merkt niet van de sancties .het kost nederland alleen maar klauwen met geld .gas hebben we niet genoeg meer .ja in de grond genoeg .maar dat gaan we niet op pompen omdat de regering 10 jaar geleden de mensen in groningen heeft laten verrekenen. Die huizen vatzoelijk op bouwen en gas kraan open. Oorlog in Oekraïne eindeloze strijd.
 • De Koker

  2 maanden geleden
  @Houx 👍
 • Barry Schouten

  2 maanden geleden
  Ja ach, Ursula von der Leyen heeft een salaris van €30.000 per maand en dat gaat nu met €2500 omhoog ter compensatie voor de inflatie!!! Die heeft geen last van de brandstofprijzen die hierdoor weer omhoog gaan schieten.
 • Barry Schouten

  2 maanden geleden
  Jaaaa!!! Slimme zet van de politici......en hup, daar gaan de benzineprijzen weer de lucht in. Let maar op.....Lang leve de EU!!!
 • R van Hees

  2 maanden geleden
  @ Bart Lint - Mearsheimer zegt over Poetin o.a.: "Het is moeilijk te zeggen, kijkend naar de kaarten van het aanhoudende conflict, wat hij precies van plan is. Het lijkt me vrij duidelijk dat hij de Donbass gaat nemen en dat de Donbass ofwel twee onafhankelijke staten of één grote onafhankelijke staat wordt, maar verder is het niet duidelijk wat hij gaat doen." Dat kan dus alle kanten op en zeker is er niets.