Benjamin Smith
Volledig scherm
Benjamin Smith © REUTERS

Nieuw topman Air France-KLM gaat maximaal 4,25 miljoen verdienen

De nieuwe topman van Air France-KLM, Ben Smith, gaat minimaal negen ton per jaar verdienen. Dat kan met bonussen oplopen tot maximaal 4,25 miljoen. De luchtvaartcombinatie onthulde het salaris dat Ben Smith volgend jaar krijgt op haar website.


De negen ton salaris is exclusief bonussen of andere extra's zoals een verhuisvergoeding en pensioenbetalingen. Zo komt Smith in aanmerking voor een bonus van maximaal 150 procent van zijn basissalaris als Air France-KLM aan een reeks doelen voldoet. Die doelen worden begin 2019 vastgesteld. Ook komt er een langetermijnbeloningsplan dat 1 miljoen euro waard is. In totaal zou Smith zo 4,25 miljoen euro per jaar kunnen verdienen. Dan moet hij het wel vol weten te houden in zijn nieuwe functie. Zijn taak bij AF-KLM wordt ook wel een 'mission impossible'.

Ben Smith volgt Jean-Marc Janaillac op. Janaillac stapte eerder dit jaar op vanwege een conflict met de werknemers van Air-France KLM over de loonstijging. Ook diens voorganger Alexandre de Juniac was verstrengeld in een conflict met de werknemers over de lonen.

  1. ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    ‘Mijn buurman loopt al een maand twee uur per dag rondjes op zijn dak’

    Het aantal nieuwe slachtoffers in Italië is iets gestegen, maar voor de derde achtereenvolgende dag gaan er meer mensen het ziekenhuis uit dan erin gaan. Ook al is het moeilijk blij te zijn met ruim 600 doden, het is een hele verbetering in vergelijking met tien dagen geleden. Het eindeloze binnen zitten heeft toch effect. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.