Een egel aan de wandel.
Volledig scherm
Een egel aan de wandel. © REUTERS

Nieuw-Zeeland gaat egels uitroeien

Egels mogen dan stekels hebben, ze hebben dankzij kinderboeken ook een hoge aaibaarheidsfactor. De autoriteiten in Nieuw-Zeeland beginnen deze zomer toch een campagne om ze op bepaalde plekken in het land radicaal te elimineren, net als ratten.

16 reacties

 • C.A.M.C. Akkermans

  1 maand geleden
  als je nu ook eens begint om ook naar de mens te kijken, hoeveel procent van de inheemse bevolking is nog aanwezig in nieuw zeeland, die zijn ook verdrongen door de Europeanen die daar een nieuw leven gingen ombouwen. die horen daar eigenlijk ook niet echt, dus die maar weer terug naar europa. samen met de egels, kunnen ze die in een mandje meenemen.
 • Tom Vermeulen

  1 maand geleden
  Dieren vertederen, behalve als je kip, koe, of varken heet.
 • Lianne Van schoten

  1 maand geleden
  Walgelijk altijd dieren maar dood te maken Zoek eerst eens naar andere oplossing. Echt hey. Tegen mensen zeg je toch ook niet die horen hier niet of er zijn er teveel vang ze gewoon en breng ze naar landen waar ze wel thuis horen. Hier in Nederland zijn er bijna geen egels meer zo zonde zijn zulke leuke dieren
 • L Koenraad

  1 maand geleden
  Invasieve exoten, hier in Nederland bv. de grijze Amerikaanse eekhoorn ten koste van onze rode,de Amerikaanse rivierkreeft idem vernielt het hele leven onder water, wasberen die hier niet thuishoren Aziatische insecten, planten zoals de japanse duizendknoop die huizen en wegen vernielt enzovoorts, maar de wolf (die hier wel degelijk thuishoort) moet wel opgeruimd worden. Australië en Nw. Zeeland lijden onder de door de mens daar ingevoerde invasieve exoten en moeten er iets aan doen. L.Koenraad
 • F.R. Vogelpoel

  1 maand geleden
  De enige manier om deze unieke natuur te beschermen. Onprettig maar noodzakelijk. Vele dier- en plantensoorten zullen anders uitsterven. Denk bijvoorbeeld aan Samoa waar de meeste oorspronkelijke vogelsoorten zijn verdwenen. Hoe langer wacht, hoe meer egels men moet bestrijden. Milieu groepen houden vaak noodzakelijke maatregelen veel te lang tegen.