Volledig scherm
© AFP

Nieuwe aanhouding voor aanslagen Brussel

De Belgische politie heeft in Brussel een nieuwe terreurverdachte gearresteerd. De 31-jarige Ali E.H.A is aangehouden vanwege de aanslagen op 22 maart in de Belgische hoofdstad en vliegveld Zaventem.

De Belg is aangehouden op verdenking 'van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, terroristische moorden en poging tot terroristische moorden, als dader, mededader of medeplichtige', maakte het federaal parket vrijdag bekend.

Verdachten
De andere verdachten van de aanslagen, Mohamed Abrini, Osama Krayem, de broers Smail en Ibrahim Farisi, Bilal El Makhoukhi en Hervé B.M, verschenen donderdag al voor de rechter. Hun aanhouding is met een maand verlengd.

Volgens de Belgische krant De Standaard zou E.H.A betrokken zijn bij de huur van een woning aan Kazernenlaan in Etterbeek, waar de Maalbeekse terroristen - Khalid El Bakraoui en Osama Krayem - verbleven. De opgepakte Belg stond in contact met de terroristen en passeerde er vaak.

Het federaal parket wil hier niets over zeggen. ,,In het belang van het onderzoek kunnen op dit ogenblik geen verdere inlichtingen of details gegeven worden.''

Aanslagen
De man werd gisteren opgepakt bij een huiszoeking in de wijk Schaarbeek. De aanhouding van Ali E.H.A., is de zevende arrestatie in het onderzoek. In totaal kwamen drie terroristen om tijdens de aanslagen zelf.

Het onderzoek naar de aanslagen is nog gaande. Autoriteiten zoeken nog naar een derde Syriër die Salah Abdeslam in oktober 2015 ophaalde in een asielcentrum in het Duitse Ulm.

Lees hier alles over de aanslagen in Brussel.