Nieuwe beelden arrestatie George Floyd tonen hoe omstanders agenten smeken om te stoppen

VIDEOEr zijn nieuwe videobeelden opgedoken van de dood van George Floyd (46). Ze tonen hoe agent Tou Thao omstanders op afstand houdt, terwijl zijn collega Derek Chauvin zijn knie op de nek van George Floyd houdt. Omstanders smeken hem daarmee te stoppen en wijzen de agenten erop dat Floyd niet meer beweegt. ,,Check zijn pols”, roepen ze.

 1. Black Lives Matter-activist van dé foto: ‘Zijn leven was in gevaar’
  Play
  video

  Black Lives Mat­ter-activist van dé foto: ‘Zijn leven was in gevaar’

  De foto die dit weekend gemaakt werd bij een demonstratie in Londen werd massaal gedeeld via sociale media. ,,Wat een foto. Worldpress-foto van het jaar 2020’’, zeggen mensen over de foto. Te zien is hoe een man, die door omstanders werd geïdentificeerd als een ultrarechtse demonstrant, in veiligheid wordt gebracht door een zwarte demonstrant nadat hij in elkaar was geslagen. De redder op de foto is nu opgespoord door Britse media. ,,Zijn leven was in gevaar”, zegt Patrick Hutchinson tegenover Channel 4 News.
 2. Piet Hein was een killer en een dief, maar moet je daarom zijn standbeeld vernielen?
  PREMIUM
  Commentaar

  Piet Hein was een killer en een dief, maar moet je daarom zijn standbeeld vernielen?

  Piet Hein is beklad. ‘Killer’ en ‘dief’ is gekwast op de sokkel van z’n standbeeld in Rotterdam-Delfs-haven. Feitelijk juist. Met zijn gewelddadige plundertochten maakte de zeeheld van weleer de financiering van de Nederlandse onafhankelijkheidsstrijd in de 17e eeuw mogelijk. Het doel heiligde de middelen, dan krijg je een monument. En een paar honderd jaar later ben je de sjaak.