Nieuwe beelden van in Panama vermiste studentes

In een poging de zoekactie vooruit te helpen naar de in Panama verdwenen Lisanne Froon (22) en Kris Kremers (21), hebben familie en vrienden beeldmateriaal beschikbaar gesteld waarop de twee studentes uit Amersfoort te zien zijn. De foto's en het videofilmpje staan op de site van de Spaanse taalschool waar ze een cursus volgden en op die van een Panamese krant.

Volledig scherm
© Facebook
Volledig scherm
© Facebook
Volledig scherm
© Facebook
 
Niemand heeft ze op een bus of in een taxi zien stappen
Ingrid Lommers van de taalschool waar Froon en Kremers Spaans leerden

Een van de foto's is een selfie van de twee vriendinnen op het strand in Panama (zie hierboven), een andere toont een van de meiden terwijl ze huiswerk maakt voor haar cursus Spaans met een papagaai naast zich (zie hiernaast). Ook zijn er afbeeldingen met Kremers met een zeester in haar handen en eentje met haar en Froon tijdens een wandeling in de buurt van Boquete (zie hieronder).

Oproep
De Nederlandse Ingrid Lommers van de taalschool waar het vermiste duo een cursus Spaans volgde, plaatste de foto's op haar Facebookpagina met daarbij de oproep: inwoners van Boquete, zet deze foto's op jullie mobieltjes om ze aan zoveel mogelijk mensen te laten zien.   

Kremers en Froon verdwenen vorige week dinsdag. Ze gingen volgens Lommers op pad om de Pianista Trail te lopen, een populaire wandelroute bij Boquete. 'Een Amerikaan die in de buurt van dat pad woont, zegt dat hij op de bewuste dag twee buitenlandse meisjes overtuigde een andere route te nemen die ook leuk is. Ze kwamen al snel weer terug; ze waren moe en wilden naar huis. Ze zijn naast de weg gaan zitten bij het hostel waar ze met de eigenaar hebben gesproken,' zo verklaarde de Nederlandse vandaag tegenover De Volkskrant. 

'Een andere man met een winkeltje verderop in de straat, heeft ze langs zien lopen. We weten niet honderd procent zeker of het Lisanne en Kris waren, maar het lijkt er wel op. Het zou gaan om twee jonge backpackers die Engels spraken met een accent. Wat er daarna is gebeurd, is niet bekend. Niemand heeft ze op een bus of in een taxi zien stappen,' aldus Lommers.

Vriendin
Op de site van de Panamese krant La Prensa is een videofilmpje geplaatst van de twee vermiste meiden. In het filmpje, dat 46 seconden duurt, zijn Froon en Kremers fietsend en in de trein te zien in Nederland. Een vriendin van laatstgenoemde stelde het beeldmateriaal ter beschikking. 'Ik hoop dat deze video kan helpen om Kris te vinden,' zo verklaarde ze tegenover La Prensa.

Tientallen vrijwilligers zoeken in het bergachtige gebied naar de twee vermiste studentes. De zoekactie wordt gecoördineerd door Sinaproc, een hulporganisatie uit Panama-Stad. Een verbindingsofficier van de Nederlandse politie uit Colombia en familieleden van Kremers en Froon zijn ook afgereisd naar Boquete. In overleg met de ouders van beide meiden loofde de taalschool via de radio een beloning uit van 2500 dollar voor de gouden tip.