De nieuwe premier van België, de Vlaamse liberaal Alexander De Croo (44), bij koning Filip.  De Croo gaat de nieuwe federale regering van zeven partijen leiden. Het is negen jaar geleden dat België een Nederlandstalige premier had.
Volledig scherm
De nieuwe premier van België, de Vlaamse liberaal Alexander De Croo (44), bij koning Filip. De Croo gaat de nieuwe federale regering van zeven partijen leiden. Het is negen jaar geleden dat België een Nederlandstalige premier had. © EPA

Nieuwe Belgische regering neemt laatste horden naar bordes

Ook de laatste horden voor het aantreden van de nieuwe Belgische regering zijn genomen. De ministersposten zijn over de zeven coalitiepartijen verdeeld en hun achterbannen hebben ingestemd.

  1. Reisadvies voor Italië en Oostenrijk aangescherpt, Griekse eilanden naar geel

    Reisadvies voor Italië en Oostenrijk aange­scherpt, Griekse eilanden naar geel

    Het reisadvies voor Italië wordt woensdag aangescherpt van geel (veiligheidsrisico’s) naar oranje, wat inhoudt dat alle niet-noodzakelijke reizen worden ontraden. Het ministerie van Buitenlandse Zaken meldt dat die maatregel wordt genomen omdat het aantal besmettingen met het coronavirus in heel Italië is toegenomen. Wie in Italië is geweest, moet tien dagen in thuisquarantaine. Ook het reisadvies voor een aantal deelstaten in Oostenrijk gaat naar oranje.