De ISIS-strijders zijn onder leiding van Baghdadi (inzet) inmiddels de Iraakse hoofdstad Bagdad op minder dan 90 kilometer genaderd.
Volledig scherm
De ISIS-strijders zijn onder leiding van Baghdadi (inzet) inmiddels de Iraakse hoofdstad Bagdad op minder dan 90 kilometer genaderd. © AFP

'Nieuwe Bin Laden' leidt bloedige ISIS-opmars in Irak

Hij is een meedogenloze moordenaar en een gerespecteerde oorlogsstrateeg. Hij verschijnt niet in videoboodschappen en draagt een masker als hij in het openbaar spreekt. Er zijn maar twee foto's van hem in omloop die echt zijn. De VS heeft 10 miljoen dollar op zijn hoofd gezet. Hij is de leider van de ISIS, zijn eigen jihadleger dat bezig is met een gewelddadige opmars in Irak. 'Hij' is Abu Bakr al Baghdadi, en draagt bijnamen als 'de onzichtbare sjeik'  en de 'nieuwe Osama Bin Laden'.

 1. Zakenreis in Ghana eindigt in drama: Amsterdamse Stephany (33) en twee vrienden overlijden bij zware crash
  PREMIUM
  drie doden

  Zakenreis in Ghana eindigt in drama: Amsterdam­se Stephany (33) en twee vrienden overlijden bij zware crash

  De lichamen van de drie bevriende Nederlanders die vorige maand omkwamen bij een crash in Ghana, zijn aangekomen in Nederland. Dat bevestigt de vader van de 33-jarige Stephany Leonora, een van de slachtoffers, tegen deze nieuwssite. De in Amsterdam bekende interieurdesigner was in Ghana voor een zevendaagse zakentrip. ,,Door keihard te werken en de juiste scholing te volgen, heeft Stephany van haar passie haar droombaan kunnen maken”, stelt haar vader.
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Braziliaanse president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronadoden'
  Play

  Braziliaan­se president Bolsonaro: 'Hou op met jammeren over coronado­den'