Nieuwe coronamaatregelen in Oostenrijk, mogelijk grote gevolgen voor wintersporters

VIDEOOostenrijk laat vanaf vandaag alleen gevaccineerden en genezen coronapatiënten toe tot onder meer cafés, restaurants, kappers en evenementen met meer dan 25 personen. De zogenoemde 2G-regel heeft mogelijk grote gevolgen voor mensen die op skivakantie naar Oostenrijk willen. Ook omdat vanaf januari 2022 één prik met het Janssen-vaccin zijn geldigheid verliest.

61 reacties

 • geert postmus

  6 maanden geleden
  Weer dat gezeur over wintersport. We weten wat er 2jr geleden gebeurde, we weten dat we daarna vol stroomden met besmette mensen, en toch moeten ze zo nodig. Oostenrijk heeft groot gelijk, gooi de wintersport plaatsen maar dicht. Hetzelfde gezeik met dat carnaval, Sinterklaas intocht etc. Of je laat alles open en de domoren gaan gewoon dood, of je gaat regels hanteren en handhaven.
 • Anoniem

  6 maanden geleden
  Jim Collins. Ik heb een stukje uit de krant van april 2020 net gelezen: "Honderden Nederlanders sluiten zich aan bij een massaclaim tegen de autoriteiten in Tyrol. Ze voelen zich bedrogen, omdat het wintersportseizoen gewoon doorging terwijl het coronavirus in de Oostenrijkse deelstaat rondwaarde." Dus vind ik de nieuwe maatregelen heel verstandig. Niet zo de reactie van de Nederlandse overheid. Die vind dat Oostenrijk geen recht heeft om locale regels in te voeren...
 • Paul van Dijk

  6 maanden geleden
  @jan van Blitterswijk, waarom van die budgetbanden ? 😂😂😂
 • jos rutting

  6 maanden geleden
  Tsja 2 G beleid ! Feitelijk is het zo dat de vaccinatiegraad in Oostenrijk 60 procent is. Moet je niet raar opkijken dat het nu mis gaat daar en zeker met de open grenzen uit het oosten en zuidoosten waar de vaccinatiegraad nog lager lijkt. En dan nu gaan rommelen met beleid over kwaliteit van vaccinaties mbt effectiviteit na x maanden om wel of niet te mogen wintersporten.Tsja drama zo.......! Dit beleid schiet zijn doel voorbij! Zit niets anders op dan boosterprik halen......ergens medio 2022!
 • Hans Laats

  6 maanden geleden
  Hans Laats. Veel reacties van klagende mensen. Wat is belangrijker: ziek zijn of gezond blijven.