De Cumbre Vieja-vulkaan werd vandaag, na enkele uren rust, weer actief.
Volledig scherm
De Cumbre Vieja-vulkaan werd vandaag, na enkele uren rust, weer actief. © AFP

Nieuwe explosies bij vulkaan La Palma: verschillende regio’s in lockdown

De vulkaan op het Canarische eiland La Palma is na enkele uren rust weer begonnen met het spuwen van lava. De vulkaan is al ruim acht dagen actief. Eerder maandag zijn vier gebieden aan de oostkust in lockdown gegaan. Honderden bewoners van die kustgebieden moeten thuisblijven en deuren en ramen gesloten houden.

 1. 'Wonderhuisje' van Nederlandse dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over
  Play
  iconische foto

  'Wonderhuis­je' van Nederland­se dat vulkaan La Palma overleeft gaat de hele wereld over

  De zeldzame vulkaanuitbarsting op La Palma heeft de afgelopen dagen al honderden huizen verwoest, maar als door een wonder ontsnapte één huisje aan de kolkende lavastromen. Dit huisje, dat op het eiland al is omgedoopt tot ‘house of miracles’ (huis der wonderen), is door een Nederlandse vrouw ontworpen. ,,We begonnen allemaal te huilen toen ik de eigenaren vertelde dat hun geliefde huis intact was.”
 2. VN vreest ‘nog meer gruweldaden’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

  VN vreest ‘nog meer gruwelda­den’ in Myanmar terwijl leger bijeenkomt

  De Verenigde Naties hebben vrijdag de vrees uitgesproken voor een nieuwe catastrofe in Myanmar, als reactie op berichten dat duizenden troepen van het leger zich verzamelen in het noorden van het land. ,,We moeten allemaal voorbereid zijn, zoals de mensen in dit deel van Myanmar zijn voorbereid, op nog meer massale gruweldaden. Ik hoop van harte dat ik ongelijk heb”, zei Tom Andrews, de VN-rapporteur voor Myanmar.