Volledig scherm
Prins Andrew © Getty Images

Nieuwe feestfoto’s brengen prins Andrew verder in verlegenheid

De geloofwaardigheid van de Britse prins Andrew brokkelde al in rap tempo af na zijn catastrofaal verlopen interview, maar ligt nu helemaal in puin. De bewering dat hij ‘nooit echt feestte’ is moeilijk overeind te houden nu er foto’s zijn opgedoken van hem als ‘party prince’, omringd door vrouwen.

In het interview met BBC-verslaggever Emily Maitlis, dat in het teken stond van zijn vermeende seksschandaal waarbij een minderjarige betrokken is, vertelde de hertog van York dat hij in het verleden bepaald geen feestbeest was. En hij was niet het type dat vrouwen aanraakte en omhelsde en plein public, zei hij. Alles om het verhaal te weerleggen dat hij seks heeft gehad met de minderjarige Amerikaanse Virginia Giuffre, die zegt dat ze via pedofiel Jeffrey Epstein bij hem was beland. Epstein was bevriend met prins Andrew.

Nu zijn echter foto’s opgedoken van onder meer een wild feest in de Franse badplaats Saint Tropez in 2007. Een close-up van een breed lachende Andrew met een vrouw die hem omhelst en tegelijkertijd haar arm likt. Een foto waarop hij in een innige omhelzing is gewikkeld met een andere vrouw, zijn hand op haar achterwerk. Een kiekje waarop een vrouw hem lijkt te gaan zoenen in zijn nek, een foto waarop hij achter de Amerikaanse socialite Chris Von Aspen staat en haar bij haar heupen vasthoudt.

Lees verder onder de tweets.

Andrew, nu 59, zou destijds de bloemetjes flink hebben buitengezet. ,,Dit waren de jaren dat Andrew los ging. Hij was toen eind veertig en had een midlifecrisis. Hij was gescheiden van Sarah Ferguson en genoot intens van alle aandacht die hij kreeg van jonge vrouwen", zegt een mede-feestganger tegen Daily Mail

Absoluut geen feestjes

De foto’s zijn nogal in tegenspraak met het inmiddels beruchte BBC-interview. Daarin vroeg Maitlis de tweede zoon van koningin Elizabeth nadrukkelijk naar zijn reputatie als ‘party prince’. ,,Ik weet niet waar ik die bijnaam aan te danken heb, want ik heb nooit echt gefeest", reageerde Andrew. ,,Ik was vrijgezel voor een vrij lange periode in de jaren tachtig, maar na mijn huwelijk was ik erg gelukkig en voelde ik nooit de aandrang om uit te gaan en te feesten. Ook mijn bezoekjes aan Jeffrey (Epstein, red.) draaiden niet om feestjes, absoluut niet.”

In het interview zei Andrew dat hij zich niets kon herinneren van een ontmoeting met Virginia Giuffre, die gedetailleerde verklaringen heeft afgelegd over de avond die zij met hem doorbracht. De foto van de twee samen is volgens hem mogelijk bewerkt.

Kijk hier naar het BBC-interview:

Volledig scherm
Prins Andrew en Virginia Giuffre © Privé
  1. Toeschouwer gearresteerd voor maken van apengebaren naar United-speler Fred

    Toeschou­wer gearres­teerd voor maken van apengeba­ren naar Uni­ted-spe­ler Fred

    De derby tussen de twee voetbalgrootmachten uit Manchester werd gisteravond ontsierd door racisme. Tijdens de wedstrijd Manchester City-Manchester United (1-2) maakte een toeschouwer apengebaren in de richting van United-speler Fred. Ook werden er aanstekers en munten richting Fred en zijn teamgenoot Jesse Lingard gegooid. Inmiddels is de 41-jarige man gearresteerd door de politie op verdenking van racistisch gedrag.