Volledig scherm
FARC-rebel Tanja Nijmeijer (34). © FOTO ANP

Nieuwe klap voor FARC-rebellen in Colombia

UpdateColombiaanse militairen hebben minstens 32 vermoedelijke rebellen van de marxistische FARC gedood in de afgelegen jungle in het departement Meta. Verder zijn twee vrouwen en twee mannen gevangengenomen, meldde de Colombiaanse president Juan Manuel Santos vandaag.

Hij prees de 'voortreffelijke resultaten' van zijn leger.

De bekende Nederlandse FARC-rebel Tanja Nijmeijer (34) is niet bij de gedode of gevangen personen, aldus een hooggeplaatste legerfunctionaris  tegen het ANP.

Het Colombiaanse leger, gesteund met miljarden dollars uit de VS, heeft de laatste tijd een fors offensief ingezet tegen de marxistische rebellen. Vorige week woensdag doodden troepen al 33 rebellen.

De FARC is de laatste grote rebellenbeweging van Latijns-Amerika. De beweging telt naar schatting nog circa 8000 leden, ongeveer half zo veel als 10 jaar geleden. De groep heeft onlangs beloofd te stoppen met het ontvoeren van militairen en politieagenten. Maar een week geleden doodde de groep nog 11 militairen in Arauca.

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.