Volledig scherm
Paus Franciscus © epa

Nieuwe paus goed voor economie Rome

De verkiezing van paus Franciscus kan een zegen zijn voor het door de economische crisis geplaagde Rome. Naar verwachting zullen volgende week veel toeristen en pelgrims naar de Italiaanse hoofdstad reizen om de installatie van de eerste Zuid-Amerikaanse paus bij te wonen. Ook met Pasen worden aanzienlijk meer bezoekers verwacht.

Sinds het onverwachte aftreden van paus Benedictus XVI is het aantal bezoekers van de hoofdstad sterk gegroeid. In april 2005 kwamen ongeveer 350.000 mensen af op de installatie van Benedictus.

Franciscus wordt dinsdag als paus geïnaugureerd. Hij ontvangt dan het pallium (een soort stola) en de pauselijke vissersring.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.