De 109 jaar oude elektrische stoel in Columbia, de hoofdstad van South Carolina.
Volledig scherm
De 109 jaar oude elektrische stoel in Columbia, de hoofdstad van South Carolina. © AP

Nieuwe wet dwingt ter dood veroordeelden in South Carolina te kiezen: elektrische stoel of vuurpeloton

De gouverneur van de Amerikaanse staat South Carolina heeft een wet ondertekend die ter dood veroordeelden voorlopig dwingt te kiezen tussen de elektrische stoel en executie door een vuurpeloton. Tot nu toe werd het doodvonnis voltrokken door een dodelijke injectie maar dat ligt al jaren stil door een tekort aan gifstoffen. 

16 reacties

 • bjorn Roos

  2 maanden geleden
  Echt beschaafd land man.
 • Karel v.d.Berg

  2 maanden geleden
  Alleen bij sluitend bewijs om te voorkomen dat onschuldigen het haasje zijn. Doodstraf direct bij vaststelling en ophouden met miljarden kostende theaterstukken door luxe zakkenvullende advocaten.. Karel v.d. Berg
 • Henk de Groot

  2 maanden geleden
  Onderstaand een Amerikaans onderzoek naar mislukte executies (1890-2010): dodelijke injectie: 7,1%, gaskamer: 5,4%, ophanging:3,1%, elektrische stoel: 1,9%, vuurpeloton: 0% . Hieruit blijkt dat het genuanceerder ligt dan wat Lindsey Vann beweert. Ik heb deze gegevens gevonden op het Engelstalige Wikipedia: (Rate of botched executions in the United States). Door de eeuwen heen is overigens gebleken dat de guillotine de meest effectieve executiemethode is.
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  De moordenaar van T.v.Gogh en P.Fotuyn zijn bekend.Ze worden vanwege goed gedrag vervroegt vrij gelaten of levens lang van mijn belastingcenten tot de dood opgesloten.(de 3 van Breda) daarvan word niets gezegt.Wel over 9 miljard weg,3,4 miljard aan steun KLM. Bij overtuigend onontkoombaar bewijs afschieten!
 • Wouter Van Gestel

  2 maanden geleden
  Als de overheid van de farmaceuten geen middelen geleverd krijgt, waarom kopen ze die dan niet via een tussenpersoon, een dierenarts of zo? En de naam van die tussenpersoon is dan natuurlijk vertrouwelijk.