Volledig scherm
Het opsporingsbericht voor Arjen Kamphuis die vermist wordt in Noorwegen © EPA/Opsporingsbericht/Beeldbewerking AD

Nieuwe zoekactie naar vermiste Nederlander Kamphuis

De Noorse politie zoekt vandaag opnieuw naar de vermiste Nederlandse cyberspecialist Arjen Kamphuis (47). Er wordt gezocht rond het fjord van Saltdal, ook met hulp van de kustwacht. 

Kamphuis werd voor het laatst gezien op 20 augustus in Bodø, in het noorden van Noorwegen, toen hij uitcheckte bij een hotel. De internetspecialist zou op 22 augustus terugkeren naar Nederland. 

De politie in Noorwegen houdt rekening met drie scenario's: een ongeluk, een vrijwillige verdwijning of een strafbaar feit waarvan Kamphuis slachtoffer is geworden.

Donderdag werd de opvouwbare kajak van Kamphuis gevonden, een dag eerder werden al andere persoonlijke spullen aangetroffen, onder meer zijn identiteitspapieren. 

De zoektocht vandaag gaat verder op een plek waar al eerder gezocht werd, maar ditmaal gaat de actie ook door op zee, vertelt een coördinator tegen de Noorse omroep NRK. ,,We gaan het hele fjord verkennen.'' De Noorse politie zit met zeven rechercheurs op de zaak en krijgt bijstand van twee Nederlandse collega's. ,,We zijn erg blij met die assistentie'', zei de plaatselijke politiechef tegen deze website.

Volledig scherm
De opvouwbare kajak van Arjen Kamphuis werd gevonden. © Politie Noorwegen

Al een week lang is de politie op zoek naar de vermiste Nederlander: