Volledig scherm
Brandweerlieden doorzoeken een huis dat in as is gelegd door Camp Fire. © REUTERS

Nog honderd mensen vermist in Californië

De autoriteiten in Californië hebben de namen vrijgegeven van zo’n honderd mensen die vermist zijn sinds het uitbreken van de dodelijkste en meest vernietigende bosbrand in de geschiedenis van de staat. Onder hen bevinden zich veel ouderen.

Het officiële dodental is inmiddels opgelopen naar 51. De brand, die Camp Fire wordt genoemd, heeft 7000 woningen verwoest. De stad Paradise, eens de thuisbasis van 27.000 mensen, is grotendeels verwoest. In totaal heeft het vuur 50.000 hectare verschroeid.

Het vuur is nog niet onder controle. Wel heeft de brandweer een deel van de branden de pas afgesneden. Voor meer dan 50.000 mensen gelden nog evacuatieorders en er worden nog 15.500 gebouwen bedreigd door het vuur.

Rampgebied

Dinsdag riep de Amerikaanse president Donald Trump Californië officieel uit tot rampgebied. Daardoor kan de federale overheid sneller en makkelijker bijspringen bij het bestrijden van de bosbranden.

Volledig scherm
© AP
  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”