Volledig scherm
© AFP

Nog twee Nederlanders om het leven gekomen door aanslagen Sri Lanka

Bij de aanslagen in Sri Lanka zijn nog twee Nederlanders omgekomen. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken vanavond. Het gaat om een vrouw van 48 jaar oud en een 12-jarig meisje.  Eerder werd al bekend dat een Nederlandse vrouw van 54 om het leven kwam.

De twee nieuwe slachtoffers werden vandaag pas geïdentificeerd, waardoor het aantal Nederlandse slachtoffers voorlopig op drie staat. Zowel de vrouw als het meisje waren in het bezit van een dubbele nationaliteit. Bij de aanslagen in Sri Lanka kwamen in totaal zo'n 300 mensen om het leven. 

  1. Berenwelpje gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Berenwelp­je gedood omdat het te aardig reageerde op mensen

    Rangers in het Scoggins Valley Park in de Amerikaanse staat Oregon hebben daar een nog jonge beer doodgeschoten, omdat het roofdier zich te vriendelijk gedroeg als er mensen in de buurt waren. Volgens de autoriteiten werd de schattig ogende berenwelp bijna dagelijks door parkbezoekers getrakteerd op eten terwijl het voederen van dieren ten strengste verboden is. De ‘makke’ beer was daarnaast een geliefd onderwerp voor selfies.
  2. Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeenschap de straat op

    Justitie weigert When They See Us-officier te ontslaan, zwarte gemeen­schap de straat op

    Het Openbaar Ministerie in het stadsdeel Manhattan in New York weigert officier Elizabeth Lederer te ontslaan ondanks hevige protesten uit de zwarte gemeenschap. Lederer raakte wereldwijd in opspraak vanwege haar betrokkenheid bij de onterechte veroordeling van vijf zwarte tienerjongens, begin jaren negentig. Hun verhaal kreeg de afgelopen weken wereldwijde bekendheid door de indringende Netflix-serie When They See Us.