De plek waar de Belgische agent stierf.
Volledig scherm
De plek waar de Belgische agent stierf. © ANP

Nog twee Nederlanders opgepakt voor dood agent in Spa

De politie heeft in Nederland twee mannen opgepakt voor hun betrokkenheid bij de dood van een Belgische politieagent, afgelopen weekeinde in Spa. Dat heeft het parket van Verviers vandaag bekendgemaakt. De procedure voor de uitlevering van de twee aangehouden Nederlanders is in gang gezet, aldus de woordvoerster.

Daarmee komt het totaal op drie verdachten. Zondag werd de 36-jarige Nederlander Ivo T. al opgepakt. De drie zouden zijn betrokken bij de gewelddadige dood van hoofdinspecteur Amaury Delrez tijdens een controle. De politie controleerde de Nederlanders omdat er een melding was binnengekomen van overlast bij een kroeg en wapenbezit.  

Ivo T. (36) was met een groepje Nederlanders op stap in Spa. Omstreeks 02.00 uur wilden ze een kroeg in de Avenue Reine Astrid binnengaan maar hen werd de toegang geweigerd. De kroegbaas belde vervolgens de politie.

Kogel

Het ging mis toen de politie de taxi controleerde waar de Nederlandse mannen in zaten. Een van de inzittenden trok een vuurwapen en loste een schot. De 38-jarige hoofdinspecteur kreeg een kogel in het hoofd en stierf ter plaatse. Het is niet bekend wie verantwoordelijk is voor het fatale schot.

Ivo T. was in België al eerder in beeld in verband met een mishandeling.

  1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

    De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”