Nokia 3310 is terug en wij probeerden hem uit

VideoDe Nokia 3310 nieuwe stijl steelt deze week de show op het Mobile World Congress in Barcelona, ’s werelds toonaangevende telecomcongres. Waar normaal de nieuwste smartphones van Samsung en LG de harten sneller doen kloppen, is het nu de kleurrijke heruitgave van de Nokia-klassieker die cameraploegen en media uit heel de wereld trekt. 

Volledig scherm
© AD

Deze krant mocht van HMD, het Finse bedrijf dat afgelopen jaar de naamrechten van Nokia heeft gekocht, de telefoon alvast uitproberen die vanaf mei in de winkel ligt voor rond de 50 euro. Ook mobiele expert Arnoud Wokke van Tweakers geeft zijn deskundige mening. Lijkt de telefoon inderdaad op de klassieker uit het jaar 2000 waarvan wereldwijd 126 miljoen exemplaren werden verkocht? Zit de bekende Nokia-ringtone en het spelletje Snake erop? En is de 3310 rijp voor een nieuw publiek? Check de video van onze verslaggever David Bremmer.

  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.