Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Noodoproep uit koelwagen betekent redding voor acht verkleumde migranten

Door een telefoontje naar het noodnummer heeft de Belgische politie vanochtend in de plaats Geel in de provincie Antwerpen een koelwagen met daarin acht migranten gevonden. 

,,Alles is begonnen met een noodoproep vanuit de koelwagen. Iemand heeft het noodnummer gebeld met de melding dat ze daar vast zaten”, zegt Joris Jutten, officier van de lokale politie Geel-Laakdal-Meerhout.

,,Via een mastbepaling hebben we kunnen nagaan dat de oproep afkomstig was van de Westelijke Ring, bij de plaats Geel. Toen we ter plaatse kwamen, stond er een trekker met een koelcel als oplegger. Samen met de brandweer hebben we die oplegger opengebroken. We vonden in de container acht mensen, migranten, die er verkleumd bij zaten.”

Ziekenhuis

De hulpdiensten hebben de acht personen, van wie de nationaliteit nog niet bekend is gemaakt, naar het ziekenhuis van Geel gebracht. Zes personen zijn na het onderzoek onmiddellijk met de politie meegegaan, twee anderen hadden iets meer verzorging nodig.

,,De acht verstekelingen, allemaal volwassenen, zitten momenteel op het commissariaat. Er waren geen kinderen of zwangere vrouwen bij. We vermoeden dat ze uit het Midden-Oosten komen. Dat moet verder onderzoek uitwijzen. We nemen van iedereen vingerafdrukken en foto’s en maken de informatie over aan de Dienst Vreemdelingenzaken.”

Chauffeur spoorloos

De truck met oplegger had een Spaanse nummerplaat. Van de vrachtwagenchauffeur was er vanochtend echter geen spoor. Ook dat zal verder onderzocht worden.

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.