Nooit was het zó heet op aarde: 54,4 graden gemeten in Amerikaanse Death Valley

VIDEONooit eerder werd het op aarde ergens zo warm als in de Amerikaanse staat Californië. In Death Valley werd vrijdagmiddag een temperatuur van 54,4 graden Celsius (130 graden Fahrenheit) gemeten. Een record, volgens deskundigen.

9 reacties

 • W Hill

  2 maanden geleden
  En terwijl wij ons maar afvragen hoe het toch komt dat het zo warm wordt op aarde, gaan domme rijken met een raket de lucht in om enkele minuutjes te kunnen zweven. Of wetenschappers die massaal naar de polen trekken met allerlei apparatuur en grote research-schepen en rijken en toeristen met jachten en cruiseschepen die de boel daar nog meer opwarmen, zó slim. Het zou beter zijn als de rijken geld investeren in een plan/mogelijkheid om een grote koel-vries-installatie te creëren op de polen..
 • Hendrik de Groot

  2 maanden geleden
  Het is een komvormige vallei waarin warmte zich kan ophopen. Het is een opgedroogd zoutmeer. Het laagste punt van de Verenigde Staten bevindt zich daar ook: Badwater Basin, 86 meter beneden de zeespiegel.
 • van Bergen

  2 maanden geleden
  Alles wat we "uitstoten" komt uit de aarde, en gaat weer terug naar de aarde. We halen het niet uit de ruimte, toch? Maar datgene wàt we aan onze "vervuiling" kunnen doen, doen we niet. Namelijk de bomen en bossen met rust laten, onze filters. Want die zijn volgens het rijk en de gemeentes allemaal ziek, en moeten meteen gekapt worden. En wat toevallig, ze kunnen meteen naar de energiecentrales. Samen met de Canadese houtpulp, die met zwaar vervuilende schepen wordt aangevoerd. Jaja . .
 • Jaap Bakels

  2 maanden geleden
  Even voor de niet gelovers opwarming planeet Aarde, ga eens zelf rekenen met de weerdata van het KNMI en je valt van je stoeltje. De data is GRATIS! De link. https://www.knmi.nl/nederland-nu/klimatologie/daggegevens
 • eric pieters

  2 maanden geleden
  Maar er niets aan de hand hoor, klimaatontkenners. het is volstrekt toeval dat het nu gebeurt .