Een schip wordt gebouwd op een scheepswerf in Polen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Een schip wordt gebouwd op een scheepswerf in Polen. Foto ter illustratie. © EPA

Noord-Koreaanse 'slaaf’ doet aangifte tegen Nederlandse scheepsbouwer

Een Noord-Koreaanse werknemer heeft bij het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie aangifte gedaan tegen een Nederlandse scheepsbouwer. De man, die om veiligheidsredenen anoniem wil blijven, stelt dat hij jarenlang als een slaaf op een Poolse scheepswerf heeft gewerkt . Op de werf liet het Nederlandse bedrijf scheepsrompen bouwen en repareren. 

 1. Weer demonstraties in Louisville na besluit maar één agent te vervolgen voor doodschieten zwarte vrouw

  Weer demonstra­ties in Louisville na besluit maar één agent te vervolgen voor doodschie­ten zwarte vrouw

  In de Amerikaanse stad Louisville (Kentucky) zijn donderdagavond opnieuw honderden mensen de straat opgegaan uit ongenoegen over het besluit om maar een van de drie politieagenten te vervolgen die betrokken waren bij de dood van de zwarte vrouw Breonna Taylor (26). Bij demonstraties op woensdag, waar duizenden mensen aan meededen, werden twee politieagenten neergeschoten en 127 mensen gearresteerd, voornamelijk voor het overtreden van de avondklok die vanwege de protesten is ingesteld.
 2. 
‘De natuur zal wel weer opkrabbelen, van de mensheid kan ik dat nog niet zeggen’
  PREMIUM
  Sir David Attenborough

  ‘De natuur zal wel weer opkrabbe­len, van de mensheid kan ik dat nog niet zeggen’

  Sir David Attenborough houdt zich niet langer in. Na een leven lang vooral de pracht en praal van Moeder Natuur te hebben laten zien, is de documentairemaker in de late, late herfst van zijn leven klimaatalarmist geworden, blijkt uit zijn uiterst persoonlijke nieuwe film, A Life On Our Planet. ,,De natuur zal wel weer opkrabbelen. Van de mensheid kan ik dat nog niet zeggen", waarschuwt Attenborough (94) in een exclusief gesprek met deze site.