Volledig scherm
Het station in Keulen. © REUTERS

Nu ook aanrandingen en diefstallen gemeld in Zürich

Ook in de Zwitserse stad Zürich zijn rond de jaarwisseling mogelijk vrouwen beroofd en betast door mannen met een getinte huidskleur. Bij de politie in Zürich waren donderdag ongeveer 25 diefstallen gemeld, terwijl zes vrouwen meldden seksueel te zijn lastiggevallen.

Eerder deze week werd al duidelijk dat in diverse Duitse steden op grote schaal mensen zijn beroofd en vrouwen zijn aangerand.

In de stationshal van Keulen en op het plein voor het station naast de beroemde Kölner Dom werden vrouwen beroofd en aangerand, maar dit werd pas een paar dagen later wereldkundig gemaakt door de Duitse autoriteiten.

Inmiddels is duidelijk dat de politie vreesde dat er gewonden en zelfs doden zouden vallen in de chaos rond het station in de stad. Volgens anonieme politieagenten in Keulen bestond de groep aanranders vooral uit Syrische vluchtelingen.

Aangiftes
In Keulen deden 121 mensen aangifte van diefstal, waarbij in een kwart van de gevallen ook sprake was van aanranding. Volgens de Duitse krant Die Welt, die zich baseert op een anonieme politiebron, zouden de meeste daders asielzoekers uit Syrië zijn.

In Hamburg kwamen tot donderdag zeventig aangiftes binnen van diefstal, waarvan 23 inclusief aanranding. Ook in het centrum van Frankfurt zijn enkele vrouwen betast. Vooralsnog zijn daarvoor twee aangiftes binnengekomen.