Volledig scherm
© reuters

Obama populairder door dood Bin Laden

De populariteit van de Amerikaanse president Barack Obama heeft een fikse oppepper gekregen door het doodschieten van terroristenleider Osama bin Laden. Vooral op internationale onderwerpen zoals terrorisme en Afghanistan kan hij nu rekenen op goedkeuring van een meerderheid van de Amerikanen. Dat blijkt uit een enquête van bureau USA Today/Gallup.

De Amerikanen zijn echter veel minder te spreken over Obama's aanpak van de economische problemen en het begrotingstekort van de VS.

De algemene waardering voor Obama toont een gestaag stijgende lijn sinds Bin Ladens dood. In de week ervoor was nog 44 procent van de ondervraagden tevreden, sindsdien is het gemiddeld 50 procent.

Gallup ondervroeg 1024 volwassenen in alle 50 Amerikaanse staten tussen 12 en 15 mei.

  1. Duits hostel dat Noord-Korea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Duits hostel dat Noord-Ko­rea sponsorde na jarenlang juridisch gevecht dicht

    Na een jarenlange juridische strijd is het doek definitief gevallen voor het City Hostel in Berlijn. Het budgethotel, dat het pand huurde van de Noord-Koreaanse ambassade, schond de EU-verordening op basis van VN-sancties die onroerendgoedtransacties met Noord-Korea verbieden. Dit tot woede en ontsteltenis van de ouders van een Amerikaanse student die overleed na een jaar lang gevangen te zijn gehouden in Noord-Korea.