Volledig scherm
De Amerikaanse president Barack Obama. © epa

Obama tekent voor nieuwe begroting van 1,1 biljoen

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn handtekening gezet onder de nieuwe overheidsbegroting. Eerder deze week werd al een akkoord bereikt tussen de Democraten en de Republikeinen over de nieuwe begroting van 1,1 biljoen dollar.

Door de goedkeuring van de Senaat en het Huis van Afgevaardigden werd een nieuwe shutdown van de overheid voorkomen. Met het bedrag (omgerekend 887 miljard euro) kan een groot deel van de overheid tot september 2015 worden gefinancierd.

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.