Volledig scherm
© anp

Obama: VS gaat maatregelen nemen tegen Rusland

De Verenigde Staten gaan maatregelen nemen tegen Rusland vanwege de vermeende inmenging bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat heeft president Barack Obama gisteren in een radio-interview gezegd.

Volgens het Witte Huis zaten Russen achter het hacken van e-mailaccounts van de Democratische partijtop. Prominente leden uit de staf van Obama beschuldigden donderdag de Russische president Poetin openlijk van betrokkenheid. Moskou heeft de beschuldigingen 'nonsens' genoemd.

'Ik denk dat er geen twijfel is dat als een buitenlandse mogendheid probeert om de integriteit van onze verkiezingen te beïnvloeden... we actie moeten ondernemen en dat zullen we ook', aldus Obama in vrijgegeven delen van het interview met de nationale publieke radio. 'Op een tijdstip en een plek van onze keuze. Een deel ervan maken we wellicht bekend, andere zaken niet. Meneer Poetin is bekend met mijn mening hierover. Ik heb er rechtstreeks met hem over gesproken.'

De toekomstige president Donald Trump heeft zich laatdunkend uitgelaten over het onderzoek waaruit bleek dat de Russen zich met de verkiezingen bemoeid hadden. Als een buitenlandse mogendheid de VS op deze manier heeft aangevallen, dan had het Witte Huis daar al voor de verkiezingen iets over moeten zeggen, vindt Trump.