Volledig scherm
Agenten staan voor het eetcafé waar gisteravond een ober werd doodgeschoten door een klant. © AFP

Ober doodgeschoten in Parijs omdat klant te lang op broodje moest wachten

Een klant heeft een ober doodgeschoten in een eetcafé aan de rand van Parijs, kennelijk omdat hij te lang moest wachten op een sandwich, zei een bron dichtbij het onderzoek.

Collega’s van de ober belden de politie nadat hij gisteravond in de schouder werd geschoten met een pistool in de buitenwijk Noisy-le-Grand, volgens de bron. Pogingen om de 28-jarige ober te redden faalden en hij stierf ter plaatse.

De schutter, die volgens een getuige zijn geduld verloor ‘omdat zijn broodje niet snel genoeg was klaargemaakt',  vluchtte weg.

Het restaurant staat volgens buurtbewoners bekend als rustig en zou pas een maand open zijn, meldt persbureau AFP. De buurt waar de schietpartij plaatsvond staat wel bekend om hoge mate van criminaliteit en drugsoverlast.

  1. Nederlandse soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederland­se soldaten brengen water, rijst en shampoo naar zwaar getroffen eiland op Bahama's

    Nederlandse helikopters hebben vandaag noodgoederen geleverd aan het door orkaan Dorian getroffen eiland Abaco in de Bahama's. Het gaat onder meer om duizend liter water, rijst, shampoo, zeep en andere noodgoederen. Ook wisten ze net op tijd een hoogzwangere vrouw te evacueren. Sinds woensdag zijn de Nederlandse druk bezig met het opruimen van de ravage en het ondersteunen van slachtoffers en hulporganisaties.