Volledig scherm
Arash (geruite blouse, voorgrond) en Armin op weg naar de rechtszaal. © EPA

‘Oberschoppers’ Armin en Arash N. in hoger beroep tegen hun straf

Armin en Arash N, de broers die vorige week werden veroordeeld tot celstraffen voor het molesteren van een ober in Praag, gaan in hoger beroep. Dat laat de advocaat van Armin weten. De twee Haagse broers kregen vorige week dinsdag in Tsjechië zes jaar en vijf jaar cel wegens zware mishandeling. 

Binnen tien minuten na de uitspraak vorige week, liet ook het Openbaar Ministerie in Praag al weten in beroep te gaan. De rechter veroordeelde de broers Armin en Arash N. tot zes en vijf jaar cel wegens toebrengen zwaar lichamelijk letsel en ordeverstoring. Justitie had echter ‘poging moord’ en een celstraf van tien tot achttien jaar geëist en gaat dus niet akkoord met de uitgedeelde straffen. ,,Omdat justitie in hoger beroep gaat, moeten wij ook wel,” zegt de advocaat van Armin. ,,Omdat straks opnieuw de eis voor 'poging moord’ op tafel ligt, moeten wij terugvechten.”

Liggend

Armin N. heeft uitgebreid spijt betuigd van zijn woedeaanval op 21 april 2018 in Praag, toen hij met zijn broer en vijf vrienden een vrijgezellenfeest vierde. Een van zijn vrienden kreeg ruzie met de manager van restaurant Polpo over een gereserveerde tafel en zelf meegebrachte drank. Daarna volgde een massale knokpartij waarbij Armin en Arash de hardste klappen uitdeelden aan de al op de grond gevallen ober Miroslav ‘Mirek’ Vitek. Omdat Mirek toen al gevallen was en levensgevaarlijk gewond raakte aan zijn hoofd, ging justitie voor poging moord. 

De broers zijn het daar niet mee eens. Zij hebben spijt betuigd maar vinden ook dat de vechtpartij is begonnen toen de manager van Polpo (niet de ober) een eerste duw uitdeelde aan een lid van de vriendengroep. 

Arash heeft een andere advocaat dan Armin, maar volgens de advocaat van Armin gaan beide broers in hoger beroep. Wanneer dat dient, is onduidelijk. Zolang het hoger beroep nog niet heeft gediend, moeten de broers hun straf in Tsjechië uitzitten.

  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.