Volledig scherm
Arash (geruite blouse, voorgrond) en Armin op weg naar de rechtszaal. © EPA

‘Oberschoppers’ Armin en Arash N. in hoger beroep tegen hun straf

Armin en Arash N, de broers die vorige week werden veroordeeld tot celstraffen voor het molesteren van een ober in Praag, gaan in hoger beroep. Dat laat de advocaat van Armin weten. De twee Haagse broers kregen vorige week dinsdag in Tsjechië zes jaar en vijf jaar cel wegens zware mishandeling. 

Binnen tien minuten na de uitspraak vorige week, liet ook het Openbaar Ministerie in Praag al weten in beroep te gaan. De rechter veroordeelde de broers Armin en Arash N. tot zes en vijf jaar cel wegens toebrengen zwaar lichamelijk letsel en ordeverstoring. Justitie had echter ‘poging moord’ en een celstraf van tien tot achttien jaar geëist en gaat dus niet akkoord met de uitgedeelde straffen. ,,Omdat justitie in hoger beroep gaat, moeten wij ook wel,” zegt de advocaat van Armin. ,,Omdat straks opnieuw de eis voor 'poging moord’ op tafel ligt, moeten wij terugvechten.”

Liggend

Armin N. heeft uitgebreid spijt betuigd van zijn woedeaanval op 21 april 2018 in Praag, toen hij met zijn broer en vijf vrienden een vrijgezellenfeest vierde. Een van zijn vrienden kreeg ruzie met de manager van restaurant Polpo over een gereserveerde tafel en zelf meegebrachte drank. Daarna volgde een massale knokpartij waarbij Armin en Arash de hardste klappen uitdeelden aan de al op de grond gevallen ober Miroslav ‘Mirek’ Vitek. Omdat Mirek toen al gevallen was en levensgevaarlijk gewond raakte aan zijn hoofd, ging justitie voor poging moord. 

De broers zijn het daar niet mee eens. Zij hebben spijt betuigd maar vinden ook dat de vechtpartij is begonnen toen de manager van Polpo (niet de ober) een eerste duw uitdeelde aan een lid van de vriendengroep. 

Arash heeft een andere advocaat dan Armin, maar volgens de advocaat van Armin gaan beide broers in hoger beroep. Wanneer dat dient, is onduidelijk. Zolang het hoger beroep nog niet heeft gediend, moeten de broers hun straf in Tsjechië uitzitten.

 1. Dader van Pokémonmoord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Dader van Pokémon­moord bekent: ‘Ik greep haar keel vast voor wurgseks’

  Een 20-jarige vrouw uit België is ruim twee jaar geleden gestorven door uit de hand gelopen wurgseks. Dat verklaarde verdachte Jonny Van Den B. (27) vandaag in de Antwerpse rechtbank. ,,We hadden seks. Eerst normaal, dan ruwer. Ik greep met beide handen haar keel vast voor een lichte vorm van wurgseks, maar ik heb harder geduwd dan ik zelf doorhad.” De beschuldigde benadrukte dat het nooit zijn bedoeling was om haar te doden.
 2. Mysterieuze oliegolf besmeurt Braziliaanse stranden
  PREMIUM

  Mysterieu­ze oliegolf besmeurt Braziliaan­se stranden

  Zes weken na de Amazone-branden, heeft Brazilië nu te maken met de grootste milieucrisis ooit in de territoriale wateren. Over een strook van meer dan 2500 kilometer besmeurt een enorme golf ruwe olie de stranden in het noordoosten van het land. Op 187 plaatsen in negen deelstaten is de kust bedekt met grote plakken olie, die een bedreiging vormen voor het toerisme, fauna en bijzondere koraalriffen. Een aantal deelstaten heeft de noodtoestand afgekondigd en de bevolking opgeroepen weg te blijven van de stranden.
 3. Privévlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Privé­vlucht escaleert: piloot laat topacteur zelf vliegtuig besturen, ministerie grijpt in

  Een piloot is voor de rest van zijn leven zijn baan kwijt nadat hij de Egyptische beroemdheid Mohamed Ramadan had uitgenodigd om in de cockpit te zitten tijdens een privévlucht naar Saoedi-Arabië. Uit een video op Twitter blijkt dat de 31-jarige zanger en acteur zelf het vliegtuig mocht besturen. De Egyptische regering reageert verbijsterd en zorgde er direct voor dat de piloot nooit meer een vliegtuig mag besturen.