Alexandria Ocasio-Cortez, Amerikaans volksvertegenwoordiger (Democraten).
Volledig scherm
Alexandria Ocasio-Cortez, Amerikaans volksvertegenwoordiger (Democraten). © AFP

Ocasio-Cortez beschuldigt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellingen’

De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens het congreslid hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.

28 reacties

 • Chris Eskes

  1 maand geleden
  Wat velen over het hoofd zien is dat de bevolking van de USA aanzienlijk christelijker zijn dan Europa inmiddels gewend is, vergeet daarbij niet dat ook in Nederland abortus pas in 1984 wettelijk werd toegestaan. Men doet nu voorkomen alsof een meerderheid van de Amerikanen tegen is maar dat is maar zeer de vraag. De zogenaamde peilingen zeggen niet zoveel in zo'n gigantisch groot land met een bevolking van 329,5 miljoen inwoners.
 • Wieb ten wolde

  1 maand geleden
  @Hans de Vries ....is dit serieus je mening na vier jaar Trump? Die zijn zakken vulde met geld van de Arabieren, Oekraïne aan Poetin wilde geven, die 22 leugens per dag vertelde....
 • James Cole

  2 maanden geleden
  @robert, het wordt niet afgeschaft het gaat terug naar de Staten. De federale overheid heeft nu dus minder te zeggen over het lichaam van de vrouw. Ook is het fijn dat Amerika geen democratie op.
 • Hans De vries

  2 maanden geleden
  Tevens als Congress lid moet je bij je beëdiging beloven de constitutie na te leven, iets waar Democraten moeite mee hebben, dus als iemand strafbaar is , dan is het AOC ZELF
 • Hans De vries

  2 maanden geleden
  Ryan, welke onderdeel van een vrouwenlichaam is een fetus? Misschien was je die les ziek.