Volledig scherm
De Occupy-demonstraten vormden een menselijke ketting om het parlement. © afp

Occupy-betogers massaal op de been in Duitse steden

Meer dan 10.000 Occupy-demonstranten zijn vandaag in Berlijn en Frankfurt de straat op gegaan om te protesteren tegen de macht van de banken. Dat heeft de Duitse politie gezegd.

Volledig scherm
Een Occupy-betoger vandaag in Berlijn. © reuters

In Frankfurt, het financiële centrum van het Europese vasteland, verzamelden 9.000 betogers zich voor het hoofdkantoor van de Europese Centrale Bank in het stadshart. In Berlijn vormden demonstranten een menselijke keten en sloten zo delen van de regeringswijk af. Ze eisten een einde aan de ongeremde speculatie en de opsplitsing van grote banken.

De politie van de Duitse hoofdstad telde 'enkele duizenden' betogers. Volgens de organisatoren van de protesten, geënt op de Amerikaanse beweging Occupy Wall Street, brachten zij achttienduizend geestverwanten op de been.

Volledig scherm
De reflectie van Occupy-demonstranten op een kantoorgebouw in Berlijn. © getty
  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”