Ocean Cleanup doorstaat testfase: opruimen Grote Oceaan kan nu écht beginnen

videoTesten die recent zijn uitgevoerd bewijzen dat de technologie achter het project Ocean Cleanup werkt. De testfase wordt daarom afgesloten en het grootschalig opruimen van plastic in de Grote Oceaan kan daadwerkelijk beginnen, laat initiatiefnemer Boyan Slat weten.

33 reacties

 • Marco S. Zelf

  1 maand geleden
  Super! Wat zou het mooi zijn als overheden het verbranden van afval op zee zou verbieden, dat scheelt ook een slok op een borrel!
 • Jaap Bakels

  1 maand geleden
  Voordat we deze jonge heer helemaal de hemel in prijzen heb ik een vraag, wie kan mij vertellen wat de kosten-baten van deze manier van schoonmaken is? Blijkt het straks dat er 100 liter aardolie nodig is om 1 kilo plastic uit de zee te filteren, wat is dan de totale (misschien wel negatieve) winst voor het milieu?
 • Hans Laats

  1 maand geleden
  Hans Laats. Wat deze jongen doet is 👍, maar het is niet alleen op de oceanen maar ook in binnen wateren waar voor liefhebbers hun uitwerpselen zo de rieviren, plassen, meren uitstorten met gevolg water/drinkwater verontreinigen door de poepbacterie en andere verontreinigingen. Zee schepen die de oceanen bevaren nemen niet zo nou hoe zij van hun vuil ontdoen.
 • Karel v.d.Berg

  1 maand geleden
  @Wim Jongeneelen. Een gedane uitvinding door deze jongeman?..Je bedoelt gestolen van de ROTEB die in de jaren 50 en 60 vorige eeuw precies hetzelfde apparaat gebruikte om de vuiligheid uit de Rotterdamse havens te verzamelen, bij dit apparaat voer een grote vuilnisboot en dan werd daarin de rotzooi gestort en afgevoerd.
 • sytse Bekker

  1 maand geleden
  Mensen als Boyan Slat zijn wat mij betreft de echte helden van deze wereld. Een goed stel hersenen inzetten om de wereld beter te maken. Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Een oud medewerker van Facebook verzuchtte na zijn zelf gekozen ontslag: de slimste mensen van onze planeet houden zich bezig met hoe snel iemand op 'like' of 'buy' kan drukken. Denk er eens over na..bizar.