Olifant Kirsty herkent na 32 jaar voormalige verzorger meteen aan stem

Een emotionele hereniging in de dierentuin van het Duitse Neunkirchen tussen een Britse dierenverzorger en de olifant die de man meer dan dertig jaar geleden verzorgde. Peter Adams werd onmiddellijk herkend door Kirsty, een 52-jarige Aziatische olifant die hij in de jaren 70 en 80 in een intussen gesloten dierentuin in Glasgow onder zijn hoede had.

Adams, die als dierentuinmedewerker zorgde voor Kirsty tot 1987, was haar uit het oog verloren toen ze uit Schotland verplaatst werd. Onlangs ontdekte hij dat ze veertien jaar geleden in Duitsland was terechtgekomen. Via vrienden in de stad Trier kon hij contact leggen met Duitse dierverzorgers en achterhaalde zo waar Kirsty verbleef.

De olifant, geboren in 1967, verblijft nu in de dierentuin van Neunkirchen in Saarland, in het westen van Duitsland. Na Glasgow verbleef ze eerst nog in de Chester Zoo, in het noordwesten van Engeland, waar ze haar metgezel Judy voor de eerste keer ontmoette. Het duo verhuisde later naar Dublin, waar ze woonden van 1994 tot 2005 tot ze uiteindelijk naar Duitsland werden verscheept.

Quote

Ze stond me toe om dichtbij te komen, dat was een zeer emotionele ervaring. Ik zal die herinne­ring voor altijd in mijn hart bewaren

Peter Adams

Olifanten vergeten nooit iets, zeggen ze altijd. In het geval van Kirsty klopt dat zeker. De olifant herkende de man hoogstwaarschijnlijk aan zijn stem. In een video die gisteren gedeeld werd door de Duitse dierentuin is te zien hoe Kirsty aan haar vroegere verzorger snuffelt en hoe de man het dier streelt. ,,Heb ik nog altijd dezelfde geur?”, vraagt de voormalige verzorger. 

,,Ze stond me toe om dichtbij te komen, en dat was voor mij een zeer emotionele ervaring. Ik zal die herinnering voor altijd in mijn hart bewaren”, aldus een geëmotioneerde Peter Adams. De Schot zei ook nog dat hij Kirsty zo veel mogelijk zal proberen bezoeken, nu hij weet waar ze verblijft.

Volledig scherm
Een duidelijk geëmotioneerde Peter Adams tijdens de hereniging met olifant Kirsty. © Facebook Neunkircher Zoo