Volledig scherm
© anp

OM: Doodgeschoten 'jihadist' Verviers is geen Nederlander

UpdateVoor zover bekend is geen van de twee vermoedelijke jihadisten die zijn doodgeschoten in Verviers, Nederlander. Dat heeft Wim de Bruin van het landelijk parket zaterdag gezegd. Hij zegt op de hoogte te zijn van het gerucht, maar spreekt het dus tegen.

De twee werden donderdag gedood tijdens een antiterreuroperatie in de Belgische stad. De Vlaamse omroep VRT meldde vandaag dat een van de twee uit Nederland kwam. De andere moslimextremist was uit de regio Brussel afkomstig. De twee jihadisten maakten deel uit van een terreurcel.

Het federaal parket, dat het onderzoek leidt, wilde de melding ontkennen noch bevestigen. Er zou in ieder geval geen link zijn tussen de aangepakte terreurcel en Nederland. In verband met het lopende onderzoek wilde het parket verder niets kwijt, ook niet of er in verband met Verviers contact is opgenomen met de Nederlandse autoriteiten.

RTL-journalist Daan Langkamp meldde eerder op de dag via Twitter: ,,Ik weet hoe het wel zit, maar kan je daar niets over zeggen. Ik weet wel dat het bericht van VRT niet klopt.''