Fred Westerbeke, hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket en coördinator van het Joint Investigation Team, reageert tijdens een persconferentie op het rapport van de OVV over de ramp met vlucht MH17.
Volledig scherm
Fred Westerbeke, hoofdofficier van Justitie van het Landelijk Parket en coördinator van het Joint Investigation Team, reageert tijdens een persconferentie op het rapport van de OVV over de ramp met vlucht MH17. © anp

OM spreekt van aanslag op MH17: het draait om moord

Op basis van de conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid dat vlucht MH17 is neergehaald met een BUK-raket spreekt het Openbaar Ministerie van een aanslag. Dat heeft hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke dinsdag gezegd.

 1. LIVE | ‘Britse regering verlengt lockdownwet tot 17 juli’, uitzondering sneltestplicht voor crew vliegtuigen
  CORONAVIRUS

  LIVE | ‘Britse regering verlengt lockdown­wet tot 17 juli’, uitzonde­ring sneltest­plicht voor crew vliegtui­gen

  De afgelopen 24 uur zijn er 5487 nieuwe coronagevallen in Nederland geregistreerd. Dat is een lichte afname ten opzichte van een dag eerder (5791). Luchtvaartmaatschappijen die op Nederland vliegen, mogen toch een alternatief sneltestprotocol toepassen voor de bemanning. Het Verenigd Koninkrijk heeft de lockdownwet, waarmee bijvoorbeeld pubs gesloten kunnen worden, verlengd tot half juli. Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 1. Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona
  Play

  Hoogste zweefmolen van Europa in zwaar weer door corona

 2. Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland
  Play

  Vanaf vandaag avondklok van kracht in Nederland