‘I love my job', schreef Nicole Gee (23) bij deze foto, die ze op Instagram plaatste.
Volledig scherm
‘I love my job', schreef Nicole Gee (23) bij deze foto, die ze op Instagram plaatste. © AP

Omgekomen Amerikaanse soldaat plaatst ontroerende foto vlak voor aanslag: ‘I love my job’

Een Amerikaanse soldaat die omkwam bij de zelfmoordaanslagen bij het vliegveld van Kaboel afgelopen donderdag plaatste vlak voor haar dood een ontroerende foto op sociale media. Op de foto is de 23-jarige Nicole Gee zelf te zien met een klein jongetje in haar armen. ‘I love my job', schreef ze erbij. ,,Ze stierf terwijl ze deed waar ze van hield", aldus haar familie. 

 1. Achterblijvers in Afghanistan: ‘Zonder visum of laissez-passer komen ze geen buurland binnen’

  Achterblij­vers in Afghanis­tan: ‘Zonder visum of lais­sez-pas­ser komen ze geen buurland binnen’

  Ze slapen al twee weken slecht, staan stijf van de stress, proberen via allerlei officiële instanties hulp te regelen voor hun familieleden in Afghanistan maar vangen overal bot. Afghaanse Nederlanders zijn de wanhoop nabij nu de evacuatievluchten zijn gestopt en de situatie in hun vaderland met de dag verslechtert. ,,De enige die kan helpen is het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag’’, klinkt het eensluidend uit de mond van drie betrokkenen die via deze site een noodkreet slaken.
 2. LIVE | Bijleveld: ‘onbegrijpelijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood
  Play
  video

  LIVE | Bijleveld: ‘onbegrij­pe­lijk’ dat Afghanen terug zijn gegaan; Afghaanse YouTuber gedood

  Demissionair minister Ank Bijleveld (Defensie) vindt het ‘onbegrijpelijk’ dat naar Nederland gevluchte Afghanen terug zijn gegaan naar hun geboorteland. Tijdens de evacuatie werd het kabinet verrast door het grote aantal Nederlanders dat in Afghanistan verbleef ondanks een negatief reisadvies. De Afghaanse luchtvaartmaatschappij Ariana heeft aangekondigd weer te vliegen, ook zijn er vluchten met hulpgoederen en medicijnen onderweg naar Mazar-i-Sharif en Kandahar, meldt de VN. Volg de laatste ontwikkelingen in deze liveblog. Het vorige blog kun je hier teruglezen.