Volledig scherm
© Screenshot Liveleak

Omstanders pakten dronken bestuurder Times Square op

VideoNew Yorker Richard Rojas, die gisteren met zijn auto op hoge snelheid over Times Square reed, een tiener doodde en 23 anderen verwondde, werd daarna door omstanders vastgehouden totdat de politie hem arresteerde. Op beelden die net zijn opgedoken, is te zien hoe de ex-militair uit zijn auto rent en wordt beetgepakt door voorbijgangers.

Volledig scherm
De dronken bestuurder die gisteren met zijn auto op voetgangers inreed, werd na zijn rit direct opgepakt door omstanders. © Photo News

De dronken en verwarde New Yorkse ex-militair wilde door de politie worden doodgeschoten, verklaarden enkele omstanders later. Op nieuw videomateriaal, afkomstig van bewakingscamera's op Times Square, is te zien dat het anders loopt dan Rojas hoopte. 

Hij rijdt met zijn bordeauxrode sedan tegen roadblocks aan, waarna de auto licht wordt gelanceerd en vastgepind op een paaltje.
 Een aantal mensen snelt direct toe om eerste hulp te verlenen aan gewonden. Ondertussen vliegt de deur van de wagen open en rent de 26-jarige Rojas de straat op. Hij loopt daar tegen een wegrijdende auto op, struikelt en rent met open armen verder.  

Oplettende voorbijgangers en een toegesnelde verkeersregelaar pakken hem beet, maar hij weet zich los te wurmen. Hij bijt fors van zich af, maar wordt uiteindelijk toch overmeesterd en overgedragen aan de politie.

Dronken

Volgens verschillende politiebronnen hoorde de man stemmen in zijn hoofd. Daarnaast is Rojas vorige week nog opgepakt voor geweldpleging. Ook is hij in zijn tijd bij de Amerikaanse marine door een militaire rechtbank al eens veroordeeld voor rijden onder invloed en wanordelijk gedrag. Na bijna drie jaar bij de marine is hij 'onder niet eervolle omstandigheden ontslagen' uit de militaire dienst, zei een hoge officier vandaag. 

Waarschuwing: deze video kan als schokkend worden ervaren.