Volledig scherm
Rob Ford in 2014 © afp

Omstreden burgemeester Rob Ford (46) overleden

Rob Ford, de excentrieke en omstreden oud-burgemeester van Toronto, is dinsdagochtend (lokale tijd) overleden aan de gevolgen van kanker. Ford is 46 jaar oud geworden.

Ford was van 2010 en met tot 2014 burgemeester van Toronto en zijn regeertijd was tumultueus te noemen. Hij gaf onder meer toe dat hij crack rookte, illegale drugs kocht en een auto bestuurde met alcohol op. Ook zat Ford enige tijd in een afkickkliniek. Ondanks de affaires die hem achtervolgden werd Ford op enig moment gezien als de populairste burgemeester ter wereld.

In september 2014 werd hij tijdens een ziekenhuisbezoek gediagnosticeerd met een zeldzame en zeer moeilijk te behandelen vorm van kanker. Het moment van de diagnose was enkele weken voor de nieuwe burgemeestersverkiezingen van Toronto. Ford besloot zich terug te trekken, in zijn plaats deed broer Doug mee. Die kon niet voorkomen dat John Tory verkozen werd tot nieuwe burgemeester

Man van het volk
Via een verklaring op Twitter laat de familie Ford weten,,met oprechte bedroefdheid melding te maken van het overlijden van Rob Ford. Als toegewijd man van het volk heeft Rob zijn leven besteed aan het dienen van Toronto's burgers."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement