Premier Abiy Ahmed tijdens de ceremonie ter gelegenheid van de eerste stroomopwekking door de Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD) in de Blauwe Nijl, zondag in Guba.
Volledig scherm
Premier Abiy Ahmed tijdens de ceremonie ter gelegenheid van de eerste stroomopwekking door de Grand Ethiopian Renaissance Dam (GERD) in de Blauwe Nijl, zondag in Guba. © AFP

Omstreden Nijldam in Ethiopië wekt eerste stroom op, Egypte veroordeelt ingebruikname

Een controversiële stuwdam in Ethiopië is begonnen met het opwekken van stroom. De Grand Ethiopian Renaissance Dam, werd zondag officieel in gebruik genomen. De waterkrachtcentrale is al langer een twistpunt tussen het Oost-Afrikaanse land en Soedan en Egypte.

  1. Climax in Antwerpse drugsoorlog: hoofdrechercheur opgepakt voor lekken aan criminelen

    Climax in Antwerpse drugsoor­log: hoofdre­cher­cheur opgepakt voor lekken aan criminelen

    Een 43-jarige hoofdrechercheur van de Belgische politie is opgepakt op verdenking van het lekken van vertrouwelijke informatie aan drugscriminelen. De man is na ondervraging vrijgelaten, maar voorlopig op non-actief geplaatst. De rechercheur van Marokkaanse afkomst kent het Antwerpse drugsmilieu als geen ander, maar dat bezorgt hem niet veel vijanden. Geruchten over lekken van info aan bevriende criminelen, doen al langer binnen het politieteam de ronde.
    Antwerpen