'Onafhankelijke eilandstaatjes van Paypal-miljardair bijna onmogelijk'

videoMiljardair Peter Thiel wil rond 2020 de eerste drijvende natie ter wereld stichten. Meerdere eilanden in de Grote Oceaan. Kan iemand zomaar zeggen dat hij zijn eigen onafhankelijke staat in het leven roept? Universitair hoofddocent internationaal recht André de Hoogh (Rijksuniversiteit Groningen) geeft antwoord.

Het land van Thiel, dat zal bestaan uit een aantal drijvende eilanden, moet uiteindelijk in internationale wateren een volledig onafhankelijke staat worden met zijn eigen wetten. Hij heeft op dit moment een deal met de Frans-Polynesische overheid om vlakbij Tahiti te beginnen met bouwen. Voorlopig werkt de oprichter van betalingssysteem PayPal samen met Frans-Polynesië in het ontwikkelen van een speciaal wettelijk raamwerk voor zijn levenswerk.  Kan dat zomaar?

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.