Oekraïense vluchtelingen mogen gewoon hun honden, katten en andere huisdieren meenemen, ondanks dat voor het land een hoog risico op hondsdolheid (rabiës) geldt.
Volledig scherm
Oekraïense vluchtelingen mogen gewoon hun honden, katten en andere huisdieren meenemen, ondanks dat voor het land een hoog risico op hondsdolheid (rabiës) geldt. © AP

Ondanks risico op hondsdolheid mogen huisdieren gewoon mee uit Oekraïne

Oekraïense vluchtelingen mogen gewoon hun honden, katten en andere huisdieren meenemen, ondanks dat voor het land een hoog risico op hondsdolheid (rabiës) geldt. In EU-verband is onderling afgesproken dat er flexibel met de regels rond dieren wordt omgegaan.

  1. Jims vader stierf aan hondsdolheid: ‘Ik kende het alleen uit de Donald Duck’
    PREMIUM

    Jims vader stierf aan hondsdol­heid: ‘Ik kende het alleen uit de Donald Duck’

    Er leek niets aan de hand toen zijn vader terugkwam van een verre reis. Maar maanden later belandt de 52-jarige Utrechter Jean Jaques Lasseur op de ic met de diagnose rabiës en sterft. ,,Hondsdolheid. Ik kende het alleen uit de Donald Duck, als een ziekte waarom je kunt lachen", zegt zoon Jim (24). Pas recent drong het tot hem door wat voor ‘bizarre zomer’ hij en zijn gezin meemaakten. En zoiets wenst hij niemand toe.