Onderkoel­de vreugde na veroorde­ling agent die George Floyd dooddrukte

VIDEODe veroordeling van de politieman die George Floyd dooddrukte leidt tot hoopvolle reacties in de VS, maar de vreugde blijft onderkoeld in het land waar politiegeweld nieuwe slachtoffers blijft maken. ,,Dit is de uitzondering, niet de regel.”

  1. Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

    Washington Post: FBI zocht bij Trump documenten over kernwapens

    De FBI zou de woning van voormalig president Donald Trump eerder deze week zijn binnengevallen vanwege ‘documenten over kernwapens’. Dat melden bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek aan The Washington Post. Of het om geheime informatie over Amerikaanse kernwapens gaat is niet duidelijk, maar volgens de Amerikaanse krant benadrukt de zoekactie wel ‘hoe groot de angst is dat de documenten in verkeerde handen komen’.
  2. Ex-agent Chauvin krijgt geen blauwe muur van stilte na dood van Floyd: zelfs agenten zwijgen niet

    Ex-agent Chauvin krijgt geen blauwe muur van stilte na dood van Floyd: zelfs agenten zwijgen niet

    In de tweede week van het proces tegen de agent die ervan wordt verdacht George Floyd (46) te hebben vermoord, hamerde de openbare aanklager op de doodsoorzaak. Floyd is volgens hem gestikt door het excessieve geweld van een politieman. De advocaat van agent Derek Chauvin (45) betoogde dat een combinatie van drugs en medicijnen het slachtoffer fataal is geworden, niet de ruim negen minuten durende nekklem.