de voormalige Franse president Valery Giscard d'Estaing en WDR-journaliste Ann-Kathrin Stracke.
Volledig scherm
de voormalige Franse president Valery Giscard d'Estaing en WDR-journaliste Ann-Kathrin Stracke. © AFP

Onderzoek naar Franse oud-president Giscard d'Estaing (94) om ‘betasten billen’ journaliste

In Frankrijk is vandaag een onderzoek gestart naar oud-president Valéry Giscard d'Estaing vanwege seksueel misbruik. De Duitse journaliste Ann-Kathrin Stracke (37) beweert dat de 94-jarige Giscard d'Estaing haar eind 2018 betastte na een interview.

Hij zou herhaaldelijk haar billen hebben aangeraakt. De Franse openbaar aanklager laat weten daarom een onderzoek te starten. Stracke, die voor de Duitse zender WDR werkt, zegt blij te zijn dat het Openbaar Ministerie kijkt naar de zaak. ,,Ik sta natuurlijk ter beschikking van justitie in het kader van het onderzoek”, laat de journaliste weten. Ze deed op 10 maart aangifte tegen Giscard d'Estaing.

Quote

Hij legde zijn hand op mijn linkertail­le, die vervolgens verder naar mijn billen gleed en daar bleef

Ann-Kathrin Stracke, WDR-journaliste

Het incident zou zich in 2018 hebben voorgedaan tijdens het maken van een foto. Stracke vroeg naar eigen zeggen na het interview om een foto met enkele collega's en Giscard d'Estaing. "Ik stond links van hem en tijdens het maken van de foto legde hij zijn hand op mijn linkertaille, die vervolgens verder naar mijn billen gleed en daar bleef”, aldus Stracke. Daarna zou ze nog eens zijn betast.

,,Ik besloot mijn verhaal te vertellen omdat ik denk dat mensen moeten weten dat een voormalig president van Frankrijk een journaliste, in dit geval ik, heeft lastiggevallen na een interview”, zegt de journaliste.

De nu hoogbejaarde Valéry Giscard d'Estaing was president van Frankrijk van 1974 tot 1981. Van zijn kant is nog niet gereageerd op de beschuldigingen.

Bekijk hieronder onze populairste video’s.

  1. Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    Brazilië gruwelt van tragische dood 5-jarige kleuter

    In Brazilië is grote woede ontstaan over de dood van een 5-jarige jongen. Hij viel van de negende etage van een flat in de noordoostelijke stad Recife, terwijl hij onder de hoede was van de vrouw bij wie zijn moeder het huishouden doet. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw het jochie in een lift achterlaat en op een van de bovenste knoppen drukt. ,,Waarom? Ze heeft mijn zoon de dood in laten gaan’’, zegt moeder Mirtes. ,,Maar ik wil gerechtigheid.’’