9/11 2001: de Twin Towers in New York zijn vol getroffen door twee vliegtuigen die werden gekaapt door terroristen van al-Qaeda.
Volledig scherm
PREMIUM
9/11 2001: de Twin Towers in New York zijn vol getroffen door twee vliegtuigen die werden gekaapt door terroristen van al-Qaeda. © Getty Images

Onderzoeker: ‘Aanslag 9/11 had niets met Afghanistan te maken’

InterviewTwintig jaar geleden keken we met verbijstering naar de aanslagen in de Verenigde Staten. 11 september of nine eleven werd een begrip. Maar werd Afghanistan buitenproportioneel gestraft?

12 reacties

 • Barry Schouten

  4 maanden geleden
  Ja Coby,maar daar kregen ze de tijd niet voor van Bush.Dat wordt duidelijk gezegd in het artikel.Even goed lezen.
 • Jeffrey Dingenouts

  4 maanden geleden
  Coby van der Vliet Wat ben jij toch naïef. Bin Laden werd in 2011 al uitgeschakeld waarom moesten de bombardementen daarna nog doorgaan? Deze onderzoeker heeft groot gelijk. De Yankees moesten ten koste van alles wraak nemen en gelukkig heeft de VS hetzelfde meegemaakt als de Russen. Je wint geen oorlog in Afghanistan.
 • R.I. Ouwejan

  4 maanden geleden
  Afghanistan doelwit? Niemand had ook verder toen dieper naar Pakistan en Saudi-Arabië gekeken. Denk dat de boodschap daardoor is ontmijnd. Heel de wereld was toen in rep en roer. Paar maanden later werd ik in Amsterdam zelfs bedreigd in de bus. Mij was het toen niet duidelijk of het met de aanslagen van 11 september mee te maken kon hebben.
 • Norbert Schooten

  4 maanden geleden
  Laten ze hun eigen problemen oplossen in Afghanistan, daar moeten wij ons helemaal niet mee bemoeien, deze mensen willen niet anders, dat is hun cultuur.
 • Coby van der Vliet

  4 maanden geleden
  Heel simpel, als de taliban gewoon de Al Qaida terroristen (vooral hun leider) hadden uitgeleverd dan was het waarschijnlijk al dit leed bespaard geweest. .