9/11 2001: de Twin Towers in New York zijn vol getroffen door twee vliegtuigen die werden gekaapt door terroristen van al-Qaeda.
Volledig scherm
PREMIUM
9/11 2001: de Twin Towers in New York zijn vol getroffen door twee vliegtuigen die werden gekaapt door terroristen van al-Qaeda. © Getty Images

Onderzoeker: ‘Aanslag 9/11 had niets met Afghanistan te maken’

InterviewTwintig jaar geleden keken we met verbijstering naar de aanslagen in de Verenigde Staten. 11 september of nine eleven werd een begrip. Maar werd Afghanistan buitenproportioneel gestraft?

12 reacties

 • Barry Schouten

  1 jaar geleden
  Ja Coby,maar daar kregen ze de tijd niet voor van Bush.Dat wordt duidelijk gezegd in het artikel.Even goed lezen.
 • Jeffrey Dingenouts

  1 jaar geleden
  Coby van der Vliet Wat ben jij toch naïef. Bin Laden werd in 2011 al uitgeschakeld waarom moesten de bombardementen daarna nog doorgaan? Deze onderzoeker heeft groot gelijk. De Yankees moesten ten koste van alles wraak nemen en gelukkig heeft de VS hetzelfde meegemaakt als de Russen. Je wint geen oorlog in Afghanistan.
 • R.I. Ouwejan

  1 jaar geleden
  Afghanistan doelwit? Niemand had ook verder toen dieper naar Pakistan en Saudi-Arabië gekeken. Denk dat de boodschap daardoor is ontmijnd. Heel de wereld was toen in rep en roer. Paar maanden later werd ik in Amsterdam zelfs bedreigd in de bus. Mij was het toen niet duidelijk of het met de aanslagen van 11 september mee te maken kon hebben.
 • Norbert Schooten

  1 jaar geleden
  Laten ze hun eigen problemen oplossen in Afghanistan, daar moeten wij ons helemaal niet mee bemoeien, deze mensen willen niet anders, dat is hun cultuur.
 • Coby van der Vliet

  1 jaar geleden
  Heel simpel, als de taliban gewoon de Al Qaida terroristen (vooral hun leider) hadden uitgeleverd dan was het waarschijnlijk al dit leed bespaard geweest. .
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?
 2. Sal Köse (49) uit Zutphen mogelijk nog levend onder puin in Turkije, broer Yilmaz en vader dood gevonden
  PREMIUM

  Sal Köse (49) uit Zutphen mogelijk nog levend onder puin in Turkije, broer Yilmaz en vader dood gevonden

  Verdriet. Onzekerheid. Wanhoop. Het zijn gevoelens die vechten om voorrang bij de familie Köse uit Zutphen. Sal Köse (49), vader van twee kinderen, ligt mogelijk nog levend onder het puin na de aardbeving in Turkije. Voor zijn broer Yilmaz en hun vader, allebei ook uit Zutphen is er geen hoop meer. Hun lichamen werden vanochtend gevonden. ‘We bedelen om hulp, maar het komt maar niet.’