Me and Dad on our first day together!

1,014 vind-ik-leuks, 34 reacties - Milli the German Shepherd (@millitheshepherd) op Instagram: 'Me and Dad on our first day together!'

Ongelooflijk! Een miljoen retweets om een asielhond te mogen adopteren

Met zijn volle rode baard ziet Ryan Sesselman er niet uit als een 19-jarige die nog bij zijn ouders woont. Toen Ryan een pluizige pup in het asiel zag zitten, moest de rijzige jongeman toch echt aan zijn moeder vragen of hij haar mocht hebben. Moeder Sesselman liet zich niet zomaar paaien en stelde een voorwaarde. Een eis waaraan Ryan nooit gedacht had te kunnen voldoen.

Ryan Sesselman on Twitter

She's tough. But she's worth it

,,Ze dacht dat het nooit zou gebeuren’’, zegt de bebaarde dierenvriend. Zijn moeder stond niet direct te springen bij de gedachte nog een hond in huis te halen. Het gezin heeft al twee viervoeters.

Ryan stelde haar voor Twittergebruikers de knoop te laten doorhakken. ,,Hoeveel retweets zijn er nodig om je over te halen’’, vroeg hij haar. ,,Tienduizend?’’ Maar mevrouw Sesselman vond tienduizend niet genoeg en antwoordde: ,,Een miljoen’’.

Met amper tweehonderd volgers op Twitter is Ryan niet direct een beroemdheid. Het idee dat de tweet met zijn smeekbede om het Duitse herdertje te mogen adopteren sowieso aandacht zou krijgen, leek hem al onwaarschijnlijk. Maar een miljoen? 

Hoopvol berichtje

Ryan Sesselman on Twitter

Welcome to the family Milli. Look at her and mom they love each other already!!! If any of you want to see more pictures of her she has an Instagram called "millithesheperd". Thank you all so much. Truly amazing.

Ryan liet zich niet door de gedachte afschrikken en zette hoopvol zijn berichtje online. ,,Ik besloot het erop te wagen’’, zegt de student uit New York. Het onwaarschijnlijke gebeurde. Twitter barstte los.

,,Ik postte het ’s middags en toen ik de volgende ochtend wakker werd, had ik 222 retweets’’, vertelt Ryan nog steeds onder de indruk. ,,Samen met mijn vrienden zag ik het aantal retweets alleen maar omhoog gaan.’’ De dag erna stond de teller al op 149.000 en Ryan geloofde zijn ogen niet.

,,Het was ongelooflijk om te zien dat zoveel mensen het bericht hadden gedeeld en vanaf dat moment ging het allemaal nog sneller.’’ Binnen vier dagen had Ryan zijn miljoen retweets bij elkaar, waarmee zijn berichtje bij de tien meest gedeelde tweets ooit hoort.

Op slag verliefd

Ryan Sesselman on Twitter

She loves the outdoors! Full of energy

,,Mijn moeder kon het niet geloven’’, lacht Ryan. Moeder Sesselman hield zich echter aan haar woord en haalde diezelfde dag het hondje nog op. ,,De tweede keer dat mijn moeder haar zag, raakte ze verliefd. We vulden de adoptiepapieren in en namen haar mee naar huis.’’

Ryan is er inmiddels van overtuigd dat het allemaal gewoon zo moest gaan. ,,Ze was voorbestemd om bij onze familie te komen’’. Uit dankbaarheid voor het onvoorstelbare aantal retweets dat hij kreeg, heeft hij het hondje Milli genoemd. Ze heeft zelfs haar eigen Instagramaccount. ,,Ze maakt ons heel erg blij’’, zegt Ryan dolgelukkig.

Volledig scherm
Ryan kan met de kleine Milli zijn geluk niet op © Instagram/MillitheShepherd