Volledig scherm
© Reuters

Onlangs geld van rekeningen inzittenden MH370 afgehaald

Vlucht MH370 verdween op raadselachtige wijze van de radar in maart maar vorige maand werd zo'n 25.000 euro afgehaald van de persoonlijke rekeningen van vier inzittenden.

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© EPA

Vijf maanden geleden raakte de Boeing 777 van Malaysia Airlines vermist en de zaak is nog altijd met raadselen omgeven. In totaal verdween 25.000 euro van de persoonlijke rekening van vier passagiers. De transacties zouden allemaal in juli via betaalautomaten plaatsgevonden hebben, zo'n vijf maanden nadat geen spoor meer van het toestel gevonden werd.

Onderzoek
De bank, die in Kuala Lumpur zou gevestigd zijn, merkte de verdachte geldafhalingen naar verluidt op 18 juli op. Begin deze maand legde de financiële instelling na een intern onderzoek een klacht neer bij justitie, die ondertussen officieel bevestigde met de zaak bezig te zijn.

Daarbij wordt geen enkel scenario uitgesloten. De gerechtelijke diensten houden dus eveneens rekening met de mogelijkheid dat een bankbediende betrokken is bij de transacties. De politie bekijkt ook beelden van beveiligingscamera's om eventuele verdachte personen te identificeren.

 1. ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlanders wisselen boodschappen uit
  PREMIUM

  ‘Smokkelen’ aan de grens: Belgen en Nederlan­ders wisselen boodschap­pen uit

  De jaren vijftig zijn terug in het tweelandendorpje Overslag, nabij het Belgische Wachtebeke. Buren smokkelen er opnieuw ouderwets boter over de grens. Al is grenzeloze burenliefde een beter woord. Belgische Overslagnaren halen chocolade paaseitjes en boterkoeken aan hun kant van de grens, de Nederlanders helpen de Belgen aan hun favoriete zakje drop. Alle boodschappen worden netjes, en volledig volgens de regels van de coronakunst, over de grens gezet.
 2. Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd
  PREMIUM

  Arts die in 19de eeuw wees op belang van handen wassen werd jarenlang niet geloofd

  Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld en in deze tijden van het coronavirus zelfs een van de belangrijkste gezondheidsadviezen: Was je handen! Maar vroeger was dat niet zo normaal, het is zowaar een uitgevonden gebruik. De Hongaars-Oostenrijkse arts Ignaz Semmelweis, die er in 1847 als eerste de gezondheidsvoordelen van inzag, werd om zijn advies decennialang uitgelachen door collega-dokters.